Υλικά
- 1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
- 2 1/2 φλυτζάνια νερό
- αλάτι, κόκκους πιπέρι
- 1 φύλλο δάφνης
- σέλινο
- μαϊντανό
- καρότα
- κρεμμύδι
Για τη σάλτσα:
- 4 κουταλιές σούπας βούτυρο
- 4 κουταλιές σούπας αλεύρι
- 2 1/2 φλυτζάνια ζωμό του κοτόπουλου
- 1 κροκάδι αυγού
- 1 φλυτζάνι κρέμα γάλακτος
- 1 μικρό κουτί μανιτάρια
- 1 μικρό κουτί σπαράγγια
- χυμό λεμονιού
- αλάτι
- πιπέρι
- μαϊντανό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
- Βράζετε το κοτόπουλο με το νερό, το αλάτι, το πιπέρι, το φύλλο δάφνης και τα αρωματικά χόρτα στη χύτρα για 15-20 λεπτά.
Για τη σάλτσα, ζεσταίνετε το βούτυρο σε μία κατσαρόλα, προσθέτετε το αλεύρι και σιγά-σιγά ανακατεύετε το στραγγισμένο ζωμό από το κοτόπουλο ώσπου να πήξει.
- Χτυπάτε ελαφρά το κροκάδι τού αυγού με το χυμό του λεμονιού και προσθέτετε λίγο-λίγο από τη σάλτσα πού βράσατε. Ανακατεύετε την κρέμα γάλακτος, τα στραγγισμένα μανιτάρια και σπαράγγια και το μαϊντανό.
- Καθαρίζετε το κοτόπουλο από τις πέτσες του και τα κόκαλα και το σερβίρετε με τη σάλτσα πού ετοιμάσατε.
- Prep Time: 20 mins
- Cook Time: 20 mins
- Category: Κύριο Πιάτο
- Method: Ψήσιμο
- Cuisine: Ελληνική
Διατροφικά Στοιχεία
- Serving Size: Μερίδα
- Calories: 280
Keywords: Κοτόπουλο, άσπρη σάλτσα,