Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Κοτόπουλο με άσπρη σάλτσα

Η συνταγή Κοτόπουλο με Άσπρη Σάλτσα είναι ένα εκλεπτυσμένο πιάτο που συνδυάζει την αφράτη γεύση του κοτόπουλου με την πλούσια και κρεμώδη σάλτσα. Με υλικά όπως φρέσκα αρωματικά, μανιτάρια, κρέμα γάλακτος και λεμόνι, αυτή η συνταγή δημιουργεί μια ευχάριστη εμπειρία γευστικού ταξιδιού.

  • Total Time: 40 mins
  • Yield: 6

Υλικά

  • 1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
  • 2 1/2 φλυτζάνια νερό
  • αλάτι, κόκκους πιπέρι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • σέλινο
  • μαϊντανό
  • καρότα
  • κρεμμύδι

Για τη σάλτσα:

  • 4 κουταλιές σούπας βούτυρο
  • 4 κουταλιές σούπας αλεύρι
  • 2 1/2 φλυτζάνια ζωμό του κοτόπουλου
  • 1 κροκάδι αυγού
  • 1 φλυτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 1 μικρό κουτί μανιτάρια
  • 1 μικρό κουτί σπαράγγια
  • χυμό λεμονιού
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

  1. Βράζετε το κοτόπουλο με το νερό, το αλάτι, το πιπέρι, το φύλλο δάφνης και τα αρωματικά χόρτα στη χύτρα για 15-20 λεπτά.

Για τη σάλτσα, ζεσταίνετε το βούτυρο σε μία κατσαρόλα, προσθέτετε το αλεύρι και σιγά-σιγά ανακατεύετε το στραγγισμένο ζωμό από το κοτόπουλο ώσπου να πήξει.

  1. Χτυπάτε ελαφρά το κροκάδι τού αυγού με το χυμό του λεμονιού και προσθέτετε λίγο-λίγο από τη σάλτσα πού βράσατε. Ανακατεύετε την κρέμα γάλακτος, τα στραγγισμένα μανιτάρια και σπαράγγια και το μαϊντανό.
  2. Καθαρίζετε το κοτόπουλο από τις πέτσες του και τα κόκαλα και το σερβίρετε με τη σάλτσα πού ετοιμάσατε.
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 20 mins
  • Cook Time: 20 mins
  • Category: Κύριο Πιάτο
  • Method: Ψήσιμο
  • Cuisine: Ελληνική

Διατροφικά Στοιχεία

  • Serving Size: Μερίδα
  • Calories: 280

Keywords: Κοτόπουλο, άσπρη σάλτσα,