Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Κοτόπουλο με Σάλτσα Πέστο

Η σημερινή μας συνταγή είναι κοτόπουλο με σάλτσα πέστο, ένα πιάτο γεμάτο αρώματα και γεύση, που θα εντυπωσιάσει τους γευστικούς σας κάλυκες. Ακολουθήστε τις ακόλουθες οδηγίες για να το προετοιμάσετε:

  • Total Time: 25 mins
  • Yield: 6

Υλικά

  • 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 600 γραμμάρια φιλέτο από στήθος κοτόπουλου σε κομματάκια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 190 γραμμάρια σάλτσα πέστο βασιλικού σε βαζάκι
  • 400 γραμμάρια φιδές
  • 1/2 φλιτζάνια παρμεζάνα τριμμένη

Εκτέλεση

  1. Ζεστάνετε το μισό λάδι σ’ ένα μεγάλο τηγάνι και βάλτε το κοτόπουλο να ροδίσει, Βγάλτε το και στο ίδιο τηγάνι σοτάρετε το σκόρδο πολτοποιημένο μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα. Προσθέστε τη σάλτσα πέστο και το κοτόπουλο. Στο μεταξύ, βράστε τα ζυμαρικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα μέχρι να μαλακώσουν και στραγγιστέ τα. Στη συνέχεια, βάλτε τα σ’ ένα μπολ και αναμείξτε τα με το κοτόπουλο, το τυρί και το υπόλοιπο λάδι.
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 10 mins
  • Cook Time: 15 mins
  • Category: Κύριο Πιάτο
  • Method: Ψήσιμο
  • Cuisine: Ιταλική

Διατροφικά Στοιχεία

  • Serving Size: Μερίδα
  • Calories: 410
  • Fat: 28 gr
  • Carbohydrates: 49 gr
  • Protein: 23 gr

Keywords: Κοτόπουλο, σάλτσα, πέστο,