Υλικά
- 400 γραμμάρια κοτόπουλο από φιλέτο κομμένο σε μπουκιές
- 8 κουταλιές σούπας καλαμποκέλαιο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
- 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
- 1/4 κουταλιές γλυκού σκόνη κύμινο
- 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
- 1 κονσέρβα ντοματάκια αποφλοιωμένα
- 1 κονσέρβα φασόλια κόκκινα
- 2 φλιτζάνια του τσαγιού ζωμό κότας
- 2 κουταλιές γλυκού σκόνη τσίλι
- αλάτι
- κόλιαντρο ή μαϊντανό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
- Σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο λάδι χωρίς να τα μαυρίσετε.
- Προσθέτετε τα κομματάκια του κοτόπουλου και τα σοτάρετε.
- Ρίχνετε τα μπαχαρικά (κύμινο, τσίλι, αλάτι) και τέλος το ζωμό, τα ντοματάκια και την πιπεριά.
- Βράζετε το φαγητό για 35′-40′ μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο.
- Προς το τέλος προσθέτετε και τα φασόλια και τα αφήνετε να πάρουν μια βράση μέσα στη σάλτσα.
- Προσθέτετε επιπλέον τσίλι (αν θέλετε πιο καυτερό το φαγητό) και το σερβίρετε ζεστό, πασπαλισμένο με φρέσκο κόλιαντρο ή μαϊντανό.
- Prep Time: 15 mins
- Cook Time: 35 mins
- Category: Κύριο Πιάτο
- Method: Ψήσιμο
- Cuisine: Μεξικάνικη
Διατροφικά Στοιχεία
- Serving Size: Μερίδα
- Calories: 220
- Fat: 7,5 gr
- Carbohydrates: 19 gr
- Protein: 19,4 gr
Keywords: Κοτόπουλο, τσίλι, Μεξικό, σάλτσα