Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Κοτόπουλο με σάλτσα τσίλι Μεξικό

Κοτόπουλο με σάλτσα τσίλι Μεξικό (Για 4 άτομα)

  • Total Time: 50 mins
  • Yield: 4

Υλικά

  • 400 γραμμάρια κοτόπουλο από φιλέτο κομμένο σε μπουκιές
  • 8 κουταλιές σούπας καλαμποκέλαιο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
  • 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
  • 1/4 κουταλιές γλυκού σκόνη κύμινο
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 1 κονσέρβα ντοματάκια αποφλοιωμένα
  • 1 κονσέρβα φασόλια κόκκινα
  • 2 φλιτζάνια του τσαγιού ζωμό κότας
  • 2 κουταλιές γλυκού σκόνη τσίλι
  • αλάτι
  • κόλιαντρο ή μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

  1. Σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο λάδι χωρίς να τα μαυρίσετε.
  2. Προσθέτετε τα κομματάκια του κοτόπουλου και τα σοτάρετε.
  3. Ρίχνετε τα μπαχαρικά (κύμινο, τσίλι, αλάτι) και τέλος το ζωμό, τα ντοματάκια και την πιπεριά.
  4. Βράζετε το φαγητό για 35′-40′ μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο.
  5. Προς το τέλος προσθέτετε και τα φασόλια και τα αφήνετε να πάρουν μια βράση μέσα στη σάλτσα.
  6. Προσθέτετε επιπλέον τσίλι (αν θέλετε πιο καυτερό το φαγητό) και το σερβίρετε ζεστό, πασπαλισμένο με φρέσκο κόλιαντρο ή μαϊντανό.
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 15 mins
  • Cook Time: 35 mins
  • Category: Κύριο Πιάτο
  • Method: Ψήσιμο
  • Cuisine: Μεξικάνικη

Διατροφικά Στοιχεία

  • Serving Size: Μερίδα
  • Calories: 220
  • Fat: 7,5 gr
  • Carbohydrates: 19 gr
  • Protein: 19,4 gr

Keywords: Κοτόπουλο, τσίλι, Μεξικό, σάλτσα