Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Κοτόπουλο πανέ

Κοτόπουλο πανέ. Απλή συνταγή για 4 άτομα

  • Total Time: 25 mins
  • Yield: 4

Υλικά

  • 8 μπουτάκια κοτόπουλου (το ποδαράκι)
  • 2 αυγά
  • 1 φλιτζάνια φρυγανιά τριμμένη
  • 4 κουταλιές σούπας παρμεζάνα φρεσκοτριμμένη
  • 1/2 φλιτζάνια κορν φλέικς, θρυμματισμένα στο μπλέντερ
  • 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 1/2 φλιτζάνια καλαμποκέλαιο
  • αλάτι
  • πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο
  • φετάκια λεμονιού και σάλτσα μουστάρδας για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Πλένετε και κατόπιν στεγνώνετε καλά τα μπουτάκια κοτόπουλου.
  2. Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αυγά με το αλάτι και το πιπέρι.
  3. Ανακατεύετε σε άλλο μπολ τη γαλέτα με τα κορν φλέικς και την παρμεζάνα και βάζετε σ’ ένα τρίτο μπολ το αλεύρι. Βυθίζετε τα μπουτάκια κοτόπουλου πρώτα στο αλεύρι, μετά στο αυγό και τέλος στο μείγμα με τη γαλέτα, το τυρί και τα κορν φλέικς, φροντίζοντας να παναριστούν καλά.
  4. Ζεσταίνετε πολύ καλά το καλαμποκέλαιο σε βαθύ τηγάνι και τηγανίζετε τα μπουτάκια 15′-18′ σε μέτρια φωτιά, μέχρις ότου το ζουμί βγαίνει καθαρό, όταν τα τρυπάτε.
  5. Στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί και τα σερβίρετε με φετάκια λεμονιού και σάλτσα μουστάρδας.
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 10 mins
  • Cook Time: 15 mins
  • Category: Γεύμα
  • Method: Ψήσιμο
  • Cuisine: Greek

Διατροφικά Στοιχεία

  • Calories: 450