1/2 φλιτζάνια κορν φλέικς, θρυμματισμένα στο μπλέντερ
1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/2 φλιτζάνια καλαμποκέλαιο
αλάτι
πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο
φετάκια λεμονιού και σάλτσα μουστάρδας για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Πλένετε και κατόπιν στεγνώνετε καλά τα μπουτάκια κοτόπουλου.
Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αυγά με το αλάτι και το πιπέρι.
Ανακατεύετε σε άλλο μπολ τη γαλέτα με τα κορν φλέικς και την παρμεζάνα και βάζετε σ’ ένα τρίτο μπολ το αλεύρι. Βυθίζετε τα μπουτάκια κοτόπουλου πρώτα στο αλεύρι, μετά στο αυγό και τέλος στο μείγμα με τη γαλέτα, το τυρί και τα κορν φλέικς, φροντίζοντας να παναριστούν καλά.
Ζεσταίνετε πολύ καλά το καλαμποκέλαιο σε βαθύ τηγάνι και τηγανίζετε τα μπουτάκια 15′-18′ σε μέτρια φωτιά, μέχρις ότου το ζουμί βγαίνει καθαρό, όταν τα τρυπάτε.
Στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί και τα σερβίρετε με φετάκια λεμονιού και σάλτσα μουστάρδας.