Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Κοτόπουλο ψητό Ισπαχάν

(Για 2 άτομα)

  • Total Time: 60 mins
  • Yield: 2

Υλικά

  • 1 κοτόπουλο περ.1000 γραμμάρια,
  • 1 ρόδι
  • 4 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού
  • 1/2 κουταλιές γλυκού τσαγιού ρίγανη
  • Λίγο κάρδαμο
  • Αλάτι
  • 20 γραμμάρια βούτυρο από λίπος χοιρινού

Εκτέλεση

  1. Πλένετε καλά το κοτόπουλο από μέσα και απ’ έξω και το στεγνώνετε.
  2. Πιέζετε μερικές φορές το ρόδι πάνω στο τραπέζι, μετά το κόβετε στη μέση και το στίβετε.
  3. Ανακατεύετε το χυμό λεμονιού, τη ρίγανη και το κάρδαμο και αλείφετε με το μίγμα το κοτόπουλο από μέσα και απ’ έξω.
  4. Το αφήνετε 1 ώρα να τραβήξει.
  5. Μετά τρίβετε καλά το κοτόπουλο με αλάτι και το περνάτε στη σούβλα.
  6. Το στερεώνετε καλά και το ψήνετε μπροστά ή πάνω από τη φωτιά περ. 45 λεπτά, ώσπου να ροδοκοκκινίσει.
  7. Λιώνετε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και αλείφετε το κοτόπουλο κατά το ψήσιμο.
  8. Σερβίρετε μαζί με πιλάφι και με μαγιονέζα.
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 15 mins
  • Cook Time: 45 mins
  • Category: Κύριο Πιάτο
  • Method: Ψήσιμο
  • Cuisine: Ινδική

Διατροφικά Στοιχεία

  • Calories: 356

Keywords: Κοτόπουλο, Ισπαχάν