Υλικά
- 1 κοτόπουλο περ.1000 γραμμάρια,
- 1 ρόδι
- 4 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού
- 1/2 κουταλιές γλυκού τσαγιού ρίγανη
- Λίγο κάρδαμο
- Αλάτι
- 20 γραμμάρια βούτυρο από λίπος χοιρινού
Εκτέλεση
- Πλένετε καλά το κοτόπουλο από μέσα και απ’ έξω και το στεγνώνετε.
- Πιέζετε μερικές φορές το ρόδι πάνω στο τραπέζι, μετά το κόβετε στη μέση και το στίβετε.
- Ανακατεύετε το χυμό λεμονιού, τη ρίγανη και το κάρδαμο και αλείφετε με το μίγμα το κοτόπουλο από μέσα και απ’ έξω.
- Το αφήνετε 1 ώρα να τραβήξει.
- Μετά τρίβετε καλά το κοτόπουλο με αλάτι και το περνάτε στη σούβλα.
- Το στερεώνετε καλά και το ψήνετε μπροστά ή πάνω από τη φωτιά περ. 45 λεπτά, ώσπου να ροδοκοκκινίσει.
- Λιώνετε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και αλείφετε το κοτόπουλο κατά το ψήσιμο.
- Σερβίρετε μαζί με πιλάφι και με μαγιονέζα.
- Prep Time: 15 mins
- Cook Time: 45 mins
- Category: Κύριο Πιάτο
- Method: Ψήσιμο
- Cuisine: Ινδική
Διατροφικά Στοιχεία
- Calories: 356
Keywords: Κοτόπουλο, Ισπαχάν