Υλικά
- 1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
- 6–8 φλυτζάνια νερό
- 4–5 καρότα
- 1 κρεμμύδι
- αλάτι
- πιπέρι
- 6 κουταλιές σούπας ρύζι για σούπα
- χυμό ενός λεμονιού
- 2 κρόκους αυγού
Εκτέλεση
- Βάζετε το νερό στη χύτρα και μόλις βράσει, προσθέτετε το κοτόπουλο. Αφαιρείτε τον αφρό, ρίχνετε αλάτι, πιπέρι και κρεμμύδι, κλείνετε την χύτρα και βράζετε τη σούπα για 10 λεπτά. Μετά την αποσύρουμε από την φωτιά και την ανοίγουμε. Αν έχει καλάθι ατμού η χύτρα μας, βάζουμε εκεί τις πατάτες και τα καρότα, αν όχι τα προσθέτουμε απλά στην χύτρα μας. Προσθέτουμε και το ρύζι, κλείνουμε ξανά την χύτρα μας και μαγειρεύουμε άλλα 10 λεπτά. Ανοίγουμε την χύτρα, αφαιρούμε το κοτόπουλο και τα λαχανικά και κάνουμε αυγολέμονο. Χτυπάμε τους κρόκους προσθέτοντας σιγά σιγά το λεμόνι και μετά ζωμό από την σούπα. Ενσωματώνουμε το αυγολέμονο με την υπόλοιπη σούπα και σερβίρουμε.
- Prep Time: 10 mins
- Cook Time: 25 mins
- Method: Βράσιμο
- Cuisine: Ελληνική
Διατροφικά Στοιχεία
- Calories: 36
Keywords: Κοτόπουλο, σούπα