Print
- 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- 12 μικρά μπούτια κοτόπουλου
- 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
- 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
- 1 μέτρια κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
- 2 κονσέρβες των
- 400 γρα ντοματάκια
- 1/2 φλιτζάνια ζωμός κότας
- 1/2 φλιτζάνια λευκό ξηρό κρασί
- 1/4 φλιτζάνια πελτές ντομάτας
- 1 ματσάκι φρέσκο δεντρολίβανο
- 1 δαφνόφυλλο
- 1/2 φλιτζάνια μαύρες ελιές χωρίς τα κουκούτσια
- Ζεστάνετε το λάδι σ’ ένα μεγάλο τηγάνι και βάλτε το κοτόπουλο να ροδίσει ομοιόμορφα.
- Στραγγίστε το σε απορροφητικό χαρτί, Στο ίδιο τηγάνι σοτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά μέχρι να μαλακώσουν.
- Στη συνέχεια, προσθέστε τα ντοματάκια, το ζωμό, το κρασί, τον πελτέ, το δεντρολίβανο και το δαφνόφυλλο.
- Μόλις το μείγμα αρχίσει να βράζει βάλτε και το κοτόπουλο, σκεπάστε το σκεύος και αφήστε τα να βράσουν για 30 λεπτά.
- Στο τέλος, ρίξτε και τις ελιές, σβήστε τη φωτιά και αφαιρέστε το δεντρολίβανο και το δαφνόφυλλο.
- Author: Aggela
- Prep Time: 15 mins
- Cook Time: 30 mins
- Category: Κύριο Πιάτο
- Method: Ψήσιμο
- Cuisine: Ελληνική