Υλικά
- 2 φλιτζάνια βούτυρο μαλακωμένο και λίγο για το άλειμμα της λαμαρίνας
- 1 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
- 1/2 νεροπότηρο γάλα
- 3 αυγά μεγάλα
- 3 κομμάτια μαστίχας ή 2 κουταλιές σούπας λικέρ μαστίχας
- 1 κουταλιές σούπας μπέικιν πάουντερ
- αλεύρι για όλες ης χρήσεις (όσο πάρει)
Για την γαρνιτούρα
- κρυσταλική ζάχαρη χονδρή
Εκτέλεση
- Χτυπάτε το βούτυρο στο μίξερ μαζί με την ζάχαρη μέχρι να γίνουν ένα μείγμα κρεμώδες. Προσθέτετε κατόπιν ένα ένα τα αυγά και το γάλα, συνεχίζοντας το χτύπημα. Αναμειγνύετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τη μαστίχα κοπανισμένη. Το ρίχνετε τμηματικά στο μείγμα με το βούτυρο και ζυμώνετε μέχρι να αποκτήσετε μια ζύμη ομοιογενή και μαλακή. Πλάθετε με τη ζύμη στρογγυλά κουλουράκια και τα τοποθετείτε σε μια λαμαρίνα ελαφρά βουτυρωμένη. Τα ψήνετε στους 170 βαθμούς, 45′-50′ περίπου.
- Prep Time: 20 mins
- Cook Time: 45 mins
- Category: γλυκό
- Method: Ψήσιμο
- Cuisine: Ελληνική
Διατροφικά Στοιχεία
- Calories: 360
Keywords: Κουλουράκια, μαστίχα