Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Κουνέλι με σπαράγγια

Κουνέλι με σπαράγγια. Συνταγή για 6 άτομα.

  • Total Time: 80 mins
  • Yield: 6

Υλικά

  • 1 κουνέλι γύρω στο 1,5 κιλό χωρισμένο σε μερίδες
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • 200 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 45 κουταλιές σούπας μαργαρίνη
  • 600 γραμμάρια σπαράγγια φρέσκα
  • 23 κουταλιές σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 100 γραμμάρια μοτσαρέλα τριμμένη
  • 100ml κρέμα γάλακτος
  • 100 γραμμάρια κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • λίγο κόκκινο πιπέρι
  • αλάτι
  • ξίδι

Εκτέλεση

  1. Πλένετε καλά το κουνέλι και αφήνετε να σταθεί μέσα στο ξίδι 1 ώρα.
  2. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το βούτυρο.
  3. Στραγγίζετε τις μερίδες του κουνελιού και τις ροδίζετε μέσα στο βούτυρο μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο. Αλατοπιπερώνετε και σβήνετε με το κρασί.
  4. Μόλις το φαγητό πάρει 2-3 βράσεις το μεταφέρετε σε πυρίμαχο ταψάκι.
  5. Το σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε στο φούρνο 1 ώρα περίπου.
  6. Στο μεταξύ ετοιμάζετε και βράζετε τα σπαράγγια. Τα στραγγίζετε και τα σκορπίζετε στο ταψί με το κρέας.
  7. Πασπαλίζετε με το μαϊντανό, τα τυριά και το πιπέρι και περιχύνετε με την κρέμα γάλακτος.
  8. Ψήνετε το φαγητό 5′-6′ ακόμη μέχρι να λιώσουν τα τυριά.
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 20 mins
  • Cook Time: 60 mins
  • Category: Κύριο Πιάτο
  • Method: Ψήσιμο
  • Cuisine: Ελληνική