Print
- 1 κουνέλι γύρω στο 1,5 κιλό χωρισμένο σε μερίδες
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
- 200 ml λευκό ξηρό κρασί
- 4–5 κουταλιές σούπας μαργαρίνη
- 600 γραμμάρια σπαράγγια φρέσκα
- 2–3 κουταλιές σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 100 γραμμάρια μοτσαρέλα τριμμένη
- 100ml κρέμα γάλακτος
- 100 γραμμάρια κεφαλογραβιέρα τριμμένη
- λίγο κόκκινο πιπέρι
- αλάτι
- ξίδι
- Πλένετε καλά το κουνέλι και αφήνετε να σταθεί μέσα στο ξίδι 1 ώρα.
- Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το βούτυρο.
- Στραγγίζετε τις μερίδες του κουνελιού και τις ροδίζετε μέσα στο βούτυρο μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο. Αλατοπιπερώνετε και σβήνετε με το κρασί.
- Μόλις το φαγητό πάρει 2-3 βράσεις το μεταφέρετε σε πυρίμαχο ταψάκι.
- Το σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε στο φούρνο 1 ώρα περίπου.
- Στο μεταξύ ετοιμάζετε και βράζετε τα σπαράγγια. Τα στραγγίζετε και τα σκορπίζετε στο ταψί με το κρέας.
- Πασπαλίζετε με το μαϊντανό, τα τυριά και το πιπέρι και περιχύνετε με την κρέμα γάλακτος.
- Ψήνετε το φαγητό 5′-6′ ακόμη μέχρι να λιώσουν τα τυριά.
- Author: Aggela
- Prep Time: 20 mins
- Cook Time: 60 mins
- Category: Κύριο Πιάτο
- Method: Ψήσιμο
- Cuisine: Ελληνική