Μια ωραία συνταγή για κρεμμυδόσουπα είναι ότι πρέπει για τις κρύες μέρες του Χειμώνα και όχι μόνο. Εσείς απλά ακολουθήστε τις οδηγίες μας και απολαύστε την ζεστή μαζί με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Καλή επιτυχία!
Total Time:15 mins
Yield:6
Υλικά
300 γραμμάρια κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
4 κουταλιές σούπας βούτυρο
2 κουταλιές σούπας αλεύρι
6–8 φλιτζάνια ζωμό κρέατος
αλατοπίπερο
πάπρικα γλυκιά
1 φύλλο δάφνης
λίγο μαϊντανό
θυμάρι ή ρίγανη
6 φέτες ψωμί του τοστ φρυγανισμένες
150 γραμμάρια γραβιέρα τριμμένη
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το βούτυρο στην χύτρα και σοτάρουμε τα κρεμμύδια. Τα πασπαλίζουμε με το αλεύρι και προσθέτουμε τον ζωμό, το αλατοπίπερο, την πάπρικα την δάφνη, τον μαϊντανό και το θυμάρι ή την ρίγανη. κλείνουμε την χύτρα και μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά.
Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα πυράντοχα την σούπα. Βάζουμε σε κάθε πιάτο από μια φέτα ψωμί, πασπαλίζουμε την κάθε φέτα με το τυρί.
Ψήνουμε σε γκριλ ώσπου να λιώσει το τυρί και σερβίρουμε.