Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Κρέπες βασική συνταγή

Διαβάζουμε στο wiki: Η κρέπα είναι ένα είδος πολύ λεπτής τηγανίτας φτιαγμένη συνήθως από χυλό σιτάλευρου. Η λέξη κρέπα προέρχεται από τη γαλλική crêpe που με τη σειρά της προέρχεται από τη λατινικήcrispa. Η κατανάλωσή της είναι διαδεδομένη σε όλη τη Γαλλία και θεωρείται εθνικό έδεσμα. Στη Βρεττάνη η κρέπα συνοδεύεται παραδοσιακά με μηλίτη. Οι κρέπες σερβίρονται με πολλών ειδών γέμιση, από την πιο απλή που είναι ζάχαρη μέχρι ποικίλους συνδυασμούς υλικών. Είναι μια εκλεκτή λιχουδιά που αγαπούν μικροί και μεγάλοι. Τρώγονται είτε γλυκές είτε αλμυρές. Εδώ σας δίνουμε την βασική συνταγή και θα σας προτείνουμε και εργαλεία και τρόπους παρασκευής τους. Σύντομα θα δημοσιεύσουμε και μια Ιαπωνική συνταγή. Στείλτε μας τα σχόλια σας!

  • Total Time: 2 hours 3 mins
  • Yield: 8-10

Υλικά

  • Αλεύρι – 1 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού
  • αυγά – 3 μέτρια
  • βούτυρο – 2 κουταλιές σούπας λιωμένο
  • Γάλα – 1 φλιτζάνι του τσαγιού
  • αλάτι – λίγο

Εκτέλεση

  1. Αναμιγνύετε το αλεύρι, τα αυγά, το αλάτι, το βούτυρο, το γάλα και το νερό. Χτυπάτε το χυλό ωσότου γίνει λείος και αφήνετε να μείνει σκεπασμένος στο ψυγείο 2 ώρες.
  2. Αλείφετε με βούτυρο ένα μικρό τηγάνι διαμέτρου 18 εκ. Το ζεσταίνετε και ρίχνετε 3-4 κουταλιές σούπας χυλό. Το κουνάτε για να απλωθεί ο χυλός. Ψήνετε σε μέτρια φωτιά 2′-3′ μέχρι να αρχίσει να ξεκολλάει στις άκρες και τη γυρίζετε με σπάτουλα. Αφήνετε να ψηθεί 2′-3′ ακόμη. Ψήνετε τον υπόλοιπο χυλό με τον ίδιο τρόπο, αλείφοντας για κάθε κρέπα, το τηγανάκι με βούτυρο.
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 2 hours
  • Cook Time: 3 mins
  • Category: Ορεκτικό
  • Method: Ψήσιμο
  • Cuisine: Γαλλική

Διατροφικά Στοιχεία

  • Calories: 270

Keywords: Κρέπες