Υλικά
- Αλεύρι – 1 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού
- αυγά – 3 μέτρια
- βούτυρο – 2 κουταλιές σούπας λιωμένο
- Γάλα – 1 φλιτζάνι του τσαγιού
- αλάτι – λίγο
Εκτέλεση
- Αναμιγνύετε το αλεύρι, τα αυγά, το αλάτι, το βούτυρο, το γάλα και το νερό. Χτυπάτε το χυλό ωσότου γίνει λείος και αφήνετε να μείνει σκεπασμένος στο ψυγείο 2 ώρες.
- Αλείφετε με βούτυρο ένα μικρό τηγάνι διαμέτρου 18 εκ. Το ζεσταίνετε και ρίχνετε 3-4 κουταλιές σούπας χυλό. Το κουνάτε για να απλωθεί ο χυλός. Ψήνετε σε μέτρια φωτιά 2′-3′ μέχρι να αρχίσει να ξεκολλάει στις άκρες και τη γυρίζετε με σπάτουλα. Αφήνετε να ψηθεί 2′-3′ ακόμη. Ψήνετε τον υπόλοιπο χυλό με τον ίδιο τρόπο, αλείφοντας για κάθε κρέπα, το τηγανάκι με βούτυρο.
- Prep Time: 2 hours
- Cook Time: 3 mins
- Category: Ορεκτικό
- Method: Ψήσιμο
- Cuisine: Γαλλική
Διατροφικά Στοιχεία
- Calories: 270
Keywords: Κρέπες