Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Κρητικές μυζηθρόπιτες

Ένα πολύ νόστιμο φαγητό. Συνιστάται και για αρχάριους διότι πιστεύουμε ότι αν ακολουθήσετε τις οδηγίες μας θα τα καταφέρετε. Καλή επιτυχία.

  • Total Time: 50 mins
  • Yield: 12

Υλικά

Για τα φύλλα:

  • 6 φλιτζάνια αλεύρι
  • 1/2 φλιτζάνια λάδι
  • 1/2 φλιτζάνια γάλα
  • 2 αυγά
  • Νερό
  • Αλάτι

Για τη γέμιση:

  • 300 γραμμάρια ανθότυρο
  • 250 γραμμάρια μανούρι
  • 3 αυγά
  • 3 κλωναράκια δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1 ασπράδι αυγού
  • 1 φλιτζάνια σουσάμι
  • 1 κουταλιές σούπας βούτυρο λιωμένο
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Ρίχνετε σε μια λεκάνη το αλεύρι με λίγο αλάτι, προσθέτετε το λάδι, το γάλα, τα αυγά χτυπημένα και λίγο νερό. Τα ζυμώνετε, μέχρι να γίνει μια ζύμη μαλακή. Την αφήνετε για 1/2ώρα.
  2. Βάζετε σε μια λεκάνη το ανθότυρο, το μανούρι, τα αυγά χτυπημένα, το δυόσμο, λίγο αλάτι, πιπέρι και τα ανακατεύετε καλά.
  3. Χωρίζετε τη ζύμη σε μπαλάκια και το ανοίγετε με τον πλάστη σε φύλλο. Χωρίζετε το καθένα με ένα ποτήρι διαμέτρου 7 εκ. σε στρογγυλά φυλλαράκια. Βάζετε στο κέντρο τους από ένα κουταλιές γλυκού γέμιση και ανασηκώνετε τις άκρες με τα δάχτυλα σας, τσιμπώντας τες γύρω γύρω.
  4. Αλείφετε ένα ταψί με βούτυρο και τοποθετείτε τις μυζηθρόπιτες.
  5. Χτυπάτε το ασπράδι και τις αλείφετε με ένα πινέλο. Τις πασπαλίζετε με σουσάμι και τις ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1/2 ώρα, μέχρι να ροδίσουν. Αφήνετε να κρυώσουν και τις σερβίρετε.
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 20 mins
  • Cook Time: 30 mins
  • Category: Ορεκτικό
  • Method: Ψήσιμο
  • Cuisine: Ελληνική