Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Κρουασανάκια με αβγοτάραχο

Κρουασανάκια με αβγοτάραχο. Η συνταγή αυτή είναι μια σπάνια συνταγή από την Ισπανία. Είναι σχετικά απλή και το αποτέλεσμα θα ικανοποιήσει τόσο εσάς όσο και τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Ακολουθήστε τις οδηγίες μας και με λίγη προσοχή θα καταφέρετε να πετύχετε την συνταγή που σας προτείνουμε. Καλή επιτυχία!

  • Total Time: 45 mins
  • Yield: 64

Υλικά

Για τη ζύμη

  • 125 γραμμάρια βούτυρο
  • 3/4 φλιτζάνια του τσαγιού γάλα
  • 3/4 φλιτζάνια του τσαγιού κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • 400 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 3 κουταλιές σούπας μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλιές γλυκού κοφτή αλάτι
  • 1 αυγό ελαφρά χτυπημένο με λίγο νερό για άλειμμα

Για τη γέμιση

  • 2 φλιτζάνια του τσαγιού γιαούρτι στραγγιστό
  • 6 κουταλιές σούπας ξινόγαλα
  • 2 κουταλιές σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
  • αλάτι -πιπέρι
  • 1 μεγάλο αβγοτάραχο

Εκτέλεση

  1. Αναμειγνύετε το γάλα με το βούτυρο και το τυρί.
  2. Ανακατεύετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και προσθέτετε στο μείγμα λίγο λίγο.
  3. Ζυμώνετε τα υλικά μέχρι να γίνει λεία η ζύμη.
  4. Χωρίζετε τη ζύμη σε 4 ίσα μέρη. Ανοίγετε κάθε κομμάτι σε στρογγυλό φύλλο και μέγεθος 1 μεγάλου πιάτου και το κόβετε σε 16 τρίγωνα κομμάτια, όπως την πίτσα. Τυλίγετε κάθε τρίγωνο, αρχίζοντας από τη μεγάλη πλευρά,καταλήγοντας στη μύτη.
  5. Τοποθετείτε τα κρουασανάκια σε βουτυρωμένο ταψί, τα αλείφετε με το αβγό και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180” για 30” περίπου, μέχρι να ροδίσουν.
  6. Τα βγάζετε από το φούρνο και τα αφήνετε να κρυώσουν.
  7. Κόβετε το αβγοτάραχο σε πολύ λεπτές φετούλες, αφαιρείτε το κερί και τις ξανακόβετε στα δύο.
  8. Αναμειγνύετε τα υλικά για τη γέμιση.
  9. Κόβετε τα κρουασανάκια οριζόντια στη μέση με προσοχή να μη χωρίσουν τα δύο κομμάτια.
  10. Ρίχνετε μια κουταλιά της σούπας κοφτή από τη γέμιση σε κάθε κρουασανάκι με μια φετούλα αβγοτάραχο
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 15 mins
  • Cook Time: 30 mins
  • Category: Ορεκτικό
  • Method: Ψήσιμο
  • Cuisine: Greek