Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Λάχανο με πράσα και ρύζι

Λάχανο με πράσα και ρύζι για 6 άτομα

  • Total Time: 40 mins
  • Yield: 6

Υλικά

  • 1 λάχανο μικρό, σε μικρά κομμάτια
  • 2 πράσα καθαρισμένα, πλυμένα και χοντροκομμένα
  • 1 1/2 φλιτζάνια ρύζι πάρμπόιλντ
  • 34 κλωνάρια σέλινο
  • 1 κουταλιές σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 2/3 φλιτζάνια ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • χυμό από 1 -2 λεμόνια

Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοταρετε τα πράσα και το σέλινο για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Έπειτα προσθέτετε το λάχανο, το δυόσμο, αλάτι και πιπέρι.
  2. Προσθέτετε 1 ½ φλιτζάνια νερό. σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει για 15 λεπτά.
  3. Ελέγχετε το ζωμό της κατσαρόλας για να βεβαιωθείτε ότι ο όγκος του είναι περίπου τρία φλιτζάνια και προσθέτετε νερό αν χρειαστεί. Ρίχνετε το ρύζι, σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε να σιγοβράσει για 15 λεπτά.
  4. Προσθέτετε το λεμόνι, κουνάτε την κατσαρόλα και αφήνετε το φαγητό να σταθεί για 5 λεπτά. Μπορείτε να συνοδεύσετε το φαγητό με παστό ψάρι, λουκάνικα ή παστουρμά.
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 10 mins
  • Cook Time: 30 mins
  • Category: Κύριο Πιάτο
  • Method: Β
  • Cuisine: Ελληνική