Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Λαχανόρυζο

Η συνταγή αυτή είναι σχετικά απλή και εύκολη και το αποτέλεσμα θα ικανοποιήσει τόσο εσάς όσο και τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Ακολουθήστε τις οδηγίες μας και με λίγη προσοχή θα καταφέρετε να πετύχετε την συνταγή που σας προτείνουμε. Καλή επιτυχία!

  • Total Time: 30 mins
  • Yield: 6

Υλικά

  • 1/2 λάχανο μικρό
  • 1/2 φλιτζάνια ρύζι
  • 2 πράσα
  • 1/2 φλιτζάνια λάδι
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 ντομάτες ξεφλουδισμένες
  • 3 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού
  • 1 φλιτζάνια κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Κόβετε το λάχανο σε μικρά κομμάτια, το πλένετε και το στραγγίζετε.
  2. Βάζετε σε κατσαρόλα το λάδι, ρίχνετε τα πράσα κομμένα σε ροδέλες, τα σοτάρετε και προσθέτετε το λάχανο. Ανακατεύετε, μέχρι να μαραθεί. Ρίχνετε τις ντομάτες τριμμένες, το μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι, λίγο νερό και τα βράζετε λίγο. Προσθέτετε το ρύζι και αφήνετε να σιγοβράσουν, ώσπου να μείνει το φαγητό με λίγη σάλτσα.
  3. Το σερβίρετε ζεστό, ρίχνοντας το χυμό λεμονιού και πασπαλίζοντας με το τυρί.
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 10 mins
  • Cook Time: 20 mins
  • Category: Κύριο Πιάτο
  • Method: Βράσιμο
  • Cuisine: Ελληνική