Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Μακαρόνια χοντρά με σάλτσα ντομάτας

Απλή και εύκολη η συνταγή αυτή αλλά με ιδιαίτερα γευστικό αποτέλεσμα. Ακολουθήστε τις οδηγίες μας και χαρίστε γεύση σε σας και τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Καλή επιτυχία!

  • Total Time: 20 mins
  • Yield: 6

Υλικά

  • 1 πακέτο των 400 γραμμάρια Μακαρόνι Νο 5
  • 1 κιλό φρέσκια ντομάτα πολτοποιημένη
  • 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο για τη σάλτσα
  • 34 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • 1 καρότο τριμμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • λίγη ζάχαρη
  • 1012 φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού ψιλοκομμένα
  • κεφαλογραβιέρα τριμμένη ή κεφαλοτύρι τριμμένο

Εκτέλεση

Ετοιμάζετε πρώτα τη σάλτσα.

  1. Σε μικρή κατσαρόλα σοτάρετε στο λάδι το σκόρδο μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Προσθέτετε το καρότο, ανακατεύετε 2′-3′ και κατόπιν ρίχνετε την ντομάτα και τη ζάχαρη.
  2. Μόλις η σάλτσα πάρει βράση ρίχνετε και το αλάτι. Μισοσκεπάζετε την κατσαρόλα με το καπάκι της και αφήνετε τη σάλτσα να βράσει σε μέτρια φωτιά 5′-10′.
  3. Προτού δέσει η σάλτσα εντελώς προσθέτετε το πιπέρι και το βασιλικό. Στη συνέχεια βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους και τα σερβίρετε καυτά σε πιάτα, περιχυμένα με λίγη σάλτσα και τριμμένο κεφαλοτύρι ή κεφαλογραβιέρα.
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 5 mins
  • Cook Time: 15 mins
  • Category: Κύριο Πιάτο
  • Cuisine: Ιταλική