Υλικά
- 400 γραμμάρια ζυμαρικά
- 400 γραμμάρια βραστό κοτόπουλο, ψαχνό, κομμένο σε κύβους
- 400 γραμμάρια καρότα, αρακά και πράσινα φασολάκια κατεψυγμένα
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 4 ντοματάκια ρόμα, κομμένα σε ροδέλες
- 2 αυγά βρασμένα σφιχτά, ψιλοκομμένα
Για τη σάλτσα
- 3 κουταλιές σούπας μαγιονέζα με μουστάρδα
- 250 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό
- 2 κουταλιές σούπας κέτσαπ
- 2–3 σταγόνες ταμπάσκο κόκκινο
- 2 κουταλιές σούπας ξίδι από λευκό κρασί
- αλάτι
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
- Βράζετε το λαχανικά 10′ και τα στραγγίζετε.
- Ετοιμάζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους και τα στραγγίζετε καλά. Κατόπιν τα απλώνετε σε μεγάλη σαλατιέρα.
- Προσθέτετε τα λαχανικά, το κοτόπουλο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα αυγά.
- Χτυπάτε στο μπλέντερ όλα τα υλικά της σάλτσας μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Περιχύνετε τη σαλάτα με τη σάλτσα, κρατώντας λίγη για το γαρνίρισμα.
- Τοποθετείτε πάνω από την σαλάτα τις ροδέλες της ντομάτας σε κυκλική διάταξη και περιχύνετε με την υπόλοιπη σάλτσα.
- Prep Time: 5 mins
- Cook Time: 10 mins
- Category: Ορεκτικό
- Method: Βράσιμο
- Cuisine: Ελληνική
Διατροφικά Στοιχεία
- Calories: 350
Keywords: Μακαρονοσαλάτα, κοτόπουλο