Υλικά
- Μανιτάρια πλευρώτους (ή άλλα φρέσκα μανιτάρια)
- Αλεύρι
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Ξεχωρίζουμε τα μανιτάρια από το στέλεχος τους.
- Βάζουμε τα μανιτάρια μας στο τρυπητό και ρίχνουμε επάνω τους κρύο νερό ανακινώντας ταυτόχρονα.
- Έπειτα τα τοποθετούμε πάνω σε διπλό χαρτί κουζίνας και τα στεγνώνουμε καλά. Προσοχή να μη τα πληγώσουμε.
- Μετά τα αλατοπιπερώνουμε και τα αλευρώνουμε καλά τινάζοντας το περιττό αλεύρι πριν τα τηγανίζουμε.
- Ελέγχουμε την θερμοκρασία του λαδιού βάζοντας το να κάψει καλά.
- Τηγανίζουμε τα μανιτάρια για 2 λεπτά από κάθε πλευρά ώστε να αποκτήσει ένα όμορφο καστανόξανθο χρώμα.
- Σερβίρουμε με σαλάτα ή άγρια χόρτα.
TIP: Για να μη κάνουμε εντελώς χάλια την κουζίνα, βάζουμε πάνω από το τηγάνι ένα δυχτάκι
- Prep Time: 10 λεπτά
- Cook Time: 5 mins
- Category: Appetiser
- Method: Ψήσιμο
- Cuisine: Greek
Διατροφικά Στοιχεία
- Calories: 129
Keywords: Πλευρώτους