Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Μεξικάνικο Μοσχάρι

Ιδιαίτερα νόστιμο φαγητό αλλά λιγάκι δύσκολο για αρχάριους. Με λίγη προσοχή στις οδηγίες μας θα τα καταφέρετε και θα αποζημιωθείτε για τον κόπο σας. Καλή επιτυχία Ανά μερίδα: Λιπαρά 11.2 γραμμάρια. φυτικές ίνες 9,3 γραμμάρια. θερμίδες 386.

  • Total Time: 2 hours 30 mins
  • Yield: 6

Υλικά

  • 800 γραμμάρια ψαχνό μοσχάρι από σπάλα
  • λάδι
  • 2 μέτρια κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες
  • 2 μέτριες κόκκινες πιπεριές κομματιασμένες
  • 3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 1 μικρή κόκκινη καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 2 κουταλάκια κύμινο αλεσμένο
  • 2 κουταλάκια κορίανδρος αλεσμένος
  • 1 κουταλιές γλυκού καυτερή πάπρικα
  • 2 κονσέρβες των
  • 400 γραμμάρια ντοματάκια
  • 1/4 φλιτζάνια ντοματοπολτός
  • 1 φλιτζάνια ζωμός βοδινού
  • 300 γραμμάρια κονσέρβα κόκκινα φασόλια, ξεπλυμένα και στραγγισμένα

Εκτέλεση

  1. Κόψτε το κρέας σε κύβους 3 εκ. Ψεκάστε με λάδι ένα σκεύος και σωτάρετε το κρέας σε δόσεις. Βγάλτε το στην άκρη.
  2. Σωτάρετε στο ίδιο σκεύος τα κρεμμύδια, τις πιπεριές, την καυτερή πιπεριά και το σκόρδο.
  3. Προσθέστε τα μπαχαρικά και ανακατώστε ώσπου να πάρουν άρωμα.
  4. Ξαναβάλτε το κρέας στο σκεύος μαζί με το ζωμό, τα ντοματάκια ψιλοκομμένα μαζί με το χυμό τους και τον ντοματοπολτό. Αφήστε να πάρουν βράση.
  5. Ψήστε τα σε μέτρια ζεστό φούρνο, σκεπασμένα 1 1/2 ώρα.
  6. Προσθέστε τα φασόλια και ψήστε τα ξεσκέπαστα περίπου 30 λεπτά ή ώσπου να μαλακώσει το κρέας και να πηχτώσει ελαφρά η σάλτσα.
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 30 mins
  • Cook Time: 2 hours
  • Category: Κύριο Πιάτο
  • Method: Ψήσιμο
  • Cuisine: Μεξικάνικη

Διατροφικά Στοιχεία

  • Calories: 386
  • Fat: 11,2 γρ,
  • Fiber: 9,3 γραμμάρια