Καθαρίστε τα μήλα, κόψτε τα σε φέτες λίγο χοντρές και ρίξτε τες σε νερό με το χυμό του λεμονιού. Ανακατέψετε το κοσκινισμένο αλεύρι με το μπέικιν. Χτυπήστε σε λεκάνη το βούτυρο με τη ζάχαρη ώσπου να ασπρίσει. Κατόπιν, προσθέστε τους κρόκους των αυγών έναν έναν χτυπώντας συνεχώς. Χτυπήστε τα ασπράδια και, όταν γίνουν μαρέγκα, ρίξτε την λίγη λίγη στη λεκάνη εναλλάξ με το αλεύρι, συνεχίζοντας ελαφρά το ανακάτωμα με ξύλινη σπάτουλα.
Στραγγίστε καλά τα μήλα, ώσπου να στεγνώσουν, πασπαλίστε τα με δυο κουταλιές σούπας ζάχαρη και με την κανέλα και στρώστε τα σε ανάλογη φόρμα. Ρίξτε πάνω τους το μίγμα αλευριού και ψήστε το γύρω στα 3/4 της ώρας σε μέτριο φούρνο. Όταν ψηθεί το κέικ, αφήστε το να κρυώσει και ξεφορμάρετε με προσοχή, να έρθει το κάτω επάνω, δηλαδή να φαίνονται τα μήλα. Βάλτε το σε πιατέλα, κόψτε το και σερβίρετε το.