Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Μοσχάρι με κολοκυθάκια

Μοσχάρι με κολοκυθάκια Χρόνος: 25-35 λεπτά

  • Total Time: 35 mins
  • Yield: 4

Υλικά

  • 1 κιλό μοσχάρι
  • αλεύρι
  • 34 κουταλιές σούπας βούτυρο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 ντομάτες ξεφλουδισμένες καί κομμένες
  • 1 κουταλιές σούπας σούπας ντοματοπελτέ
  • ελάχιστη ζάχαρη
  • 1/2 φλυτζάνι ζεστό νερό
  • 1 κιλό κολοκυθάκια
  • δυόσμο (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Κόβετε το κρέας σε μερίδες και το αλευρώνετε. Ζεσταίνετε το βούτυρο στη χύτρα και το σοτάρετε. Προσθέτετε το κρεμμύδι, το αλάτι, το πιπέρι, τη ντομάτα, τον πελτέ, τη ζάχαρη και το νερό. Κλείνετε τη χύτρα και μαγειρεύετε το φαγητό για 25-35 λεπτά.
  2. Ξύνετε ή κόβετε τα κολοκυθάκια, τα αλατίζετε με μπόλικο αλάτι, και τα αφήνετε να μείνουν ώσπου να ψηθεί το κρέας. Ξεπλένετε και στραγγίζετε καλά τα κολοκυθάκια. Ανοίγετε τη χύτρα και τα προσθέτετε μαζί με το δυόσμο. Κλείνετε ξανά τη χύτρα και μαγειρεύετε όλο το φαγητό μαζί, για άλλα 5 λεπτά.
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 10 mins
  • Cook Time: 25 mins
  • Category: Κύριο Πιάτο
  • Method: Βράσιμο
  • Cuisine: Ελληνική