Υλικά
- λάδι
- 800 γραμμάρια ψαχνό μοσχάρι
- 1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
- 1 μικρό πράσο κομμένο σε φέτες
- 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
- 1 ½ κουταλιές σούπας ντοματοπολτός
- 1 κουταλιές γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
- 1/3 φλιτζάνια χυμός πορτοκαλιού.
- ½ φλιτζάνια ξερό άσπρο κρασί
- ½ φλιτζάνια ζωμός βοδινού
- 200 γραμμάρια μανιτάρια
- 2 μέτριες ντομάτες ξεφλουδισμένες, χωρίς σπόρο και ψιλοκομμένες
Εκτέλεση
- Κόψτε το μοσχάρι σε κύβους περίπου 3 εκατοστά. Ψεκάστε με λάδι ένα μεγάλο σκεύος και σωτάρετε το μοσχάρι σε δόσεις. Βγάλτε το μοσχάρι από το σκεύος και βάλτε το στην άκρη.
- Σωτάρετε στο ίδιο σκεύος το κρεμμύδι, το πράσο και το σκόρδο.
- Ξαναβάλτε το μοσχάρι στο σκεύος μαζί με τα υπόλοιπα υλικά: ντοματοπολτό, ξύσμα πορτοκαλιού, χυμό πορτοκαλιού, ξερό άσπρο κρασί, ζωμό βοδινού, μανιτάρια, και ντομάτες.
- Αφήστε να πάρει βράση.
- Ψήστε το μείγμα σε μέτρια ζεστό φούρνο, σκεπασμένο, για περίπου 1 1/2 ώρα.
- Ξεσκεπάστε το και συνεχίστε το ψήσιμο περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να πηχτώσει ελαφρά η σάλτσα.
- Prep Time: 20 mins
- Cook Time: 90 mins
- Category: Κύριο Πιάτο
- Method: Ψήσιμο
- Cuisine: Ελληνική
Διατροφικά Στοιχεία
- Calories: 290
- Fat: 4,2 gr
- Fiber: 4,4 gr
Keywords: Μοσχάρι, μανιτάρια, πορτοκάλι,