Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Μοσχάρι με Μανιτάρια και Πορτοκάλι

Ανά μερίδα: Λιπαρά 4,2 γραμμάρια. φυτικές ίνες 4,4 γραμμάρια, θερμίδες 290.

  • Total Time: 110 mins
  • Yield: 4

Υλικά

  • λάδι
  • 800 γραμμάρια ψαχνό μοσχάρι
  • 1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
  • 1 μικρό πράσο κομμένο σε φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 1 ½ κουταλιές σούπας ντοματοπολτός
  • 1 κουταλιές γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1/3 φλιτζάνια χυμός πορτοκαλιού.
  • ½ φλιτζάνια ξερό άσπρο κρασί
  • ½ φλιτζάνια ζωμός βοδινού
  • 200 γραμμάρια μανιτάρια
  • 2 μέτριες ντομάτες ξεφλουδισμένες, χωρίς σπόρο και ψιλοκομμένες

Εκτέλεση

  1. Κόψτε το μοσχάρι σε κύβους περίπου 3 εκατοστά. Ψεκάστε με λάδι ένα μεγάλο σκεύος και σωτάρετε το μοσχάρι σε δόσεις. Βγάλτε το μοσχάρι από το σκεύος και βάλτε το στην άκρη.
  2. Σωτάρετε στο ίδιο σκεύος το κρεμμύδι, το πράσο και το σκόρδο.
  3. Ξαναβάλτε το μοσχάρι στο σκεύος μαζί με τα υπόλοιπα υλικά: ντοματοπολτό, ξύσμα πορτοκαλιού, χυμό πορτοκαλιού, ξερό άσπρο κρασί, ζωμό βοδινού, μανιτάρια, και ντομάτες.
  4. Αφήστε να πάρει βράση.
  5. Ψήστε το μείγμα σε μέτρια ζεστό φούρνο, σκεπασμένο, για περίπου 1 1/2 ώρα.
  6. Ξεσκεπάστε το και συνεχίστε το ψήσιμο περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να πηχτώσει ελαφρά η σάλτσα.
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 20 mins
  • Cook Time: 90 mins
  • Category: Κύριο Πιάτο
  • Method: Ψήσιμο
  • Cuisine: Ελληνική

Διατροφικά Στοιχεία

  • Calories: 290
  • Fat: 4,2 gr
  • Fiber: 4,4 gr

Keywords: Μοσχάρι, μανιτάρια, πορτοκάλι,