Το μοσχάρι με μελιτζάνα είναι ένα νόστιμο και θρεπτικό πιάτο που είναι ιδανικό για ένα οικογενειακό γεύμα. Η γεύση του κρέατος συνδυάζεται τέλεια με τη γλυκιά γεύση των μελιτζανών.
Total Time:1 hour 15 mins
Yield:1
Υλικά
1 μεγάλη μελιτζάνα
Λάδι
2 μέτρια κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
4 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
600 γραμμάρια ψαχνό μοσχάρι κομμένο σε μικρά κομμάτια
αλεύρι
300 γραμμάρια μανιτάρια κομμένα σε φέτες
425 γραμμάρια κονσέρβα πηχτός χυμός ντομάτας
1 κουταλιά τοματοπολτός
1 κουταλάκι ζάχαρη
1/2 φλιτζανιού ξερό άσπρο κρασί
2 κουταλιές φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
1 κουταλιά μαϊντανός ψιλοκομμένος
Εκτέλεση
Κόψτε τη μελιτζάνα σε κομμάτια 2 εκ., πασπαλίστε με αλάτι και αφήστε τη σε μονή στρώση 20 λεπτά.
Ξεπλύνετε με κρύο νερό και στραγγίστε. Στεγνώστε με απορροφητικό χαρτί.
Ψεκάστε με λάδι ένα σκεύος. Σωτάρετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο, ανακατώνοντας.
Αλευρώστε το κρέας και τινάξτε το περίσσιο αλεύρι. Προσθέστε το κρέας στην κατσαρόλα. Σοτάρετε το κρέας ανακατώνοντας, ώσπου να ροδίσει ελαφρά.
Προσθέστε τη μελιτζάνα, τα μανιτάρια, το χυμό ντομάτας, τον ντοματοπολτό, τη ζάχαρη και το κρασί και αφήστε να πάρουν βράση.
Ψήστε τα σε μέτρια ζεστό φούρνο, σκεπασμένα, 45 λεπτά. Ανακατώστε μέσα τα μυρωδικά και ψήστε τα σκεπασμένα περίπου 15 λεπτά ή ώσπου να μαλακώσει το κρέας.