Υλικά
- 2 κουταλάκια ελαιόλαδο
- 1 μέτριο άσπρο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
- 400 γραμμάρια ντοματάκια σε κονσέρβα
- 1/4 φλιτζάνια πελτές ντομάτας
- 1 κουταλιές σούπας ξίδι μπαλσάμικο
- 1 κουταλιές γλυκού ζάχαρη
- 1 κουταλιές σούπας φρέσκος βασιλικός ψιλοκομμένος
- 2 μικρές μελιτζάνες
- 8 μοσχαρίσια φιλέτα από πόδι
- 1 1/2 φλιτζάνια τυρί για πίτσα τριμμένο
Εκτέλεση
- Ζεστάνετε το λάδι σ’ ένα κατσαρολάκι και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε τα ντοματάκια, τον πελτέ, το ξίδι, το βασιλικό και τη ζάχαρη και αφήστε τη σάλτσα να βράσει για 10 λεπτά ή μέχρι να πηχτώσει.
- Στο μεταξύ, κόψτε τις μελιτζάνες σε ροδέλες 1 εκ. Ψήστε τες στο γκριλ (ή σε μπάρμπεκιου) και από τις δυο πλευρές. Κάντε το ίδιο και με τα φιλέτα. Στη συνέχεια, τοποθετήστε τα φιλέτα σ’ ένα ταψί, περιχύστε τα με τη σάλτσα και σκεπάστε τα με τις μελιτζάνες και το τυρί.
- Ψήστε τα στο φούρνο μέχρι να λιώσει το τυρί.
Notes
Οι διατροφικές τιμές θα εξαρτηθούν από την ποσότητα του μοσχαριού, τα υλικά που χρησιμοποιείτε και την ποσότητα του παρμεζάνα ή άλλου τυριού. Συνήθως, μια μερίδα μοσχαριού με παρμεζάνα παρέχει περίπου 300-400 θερμίδες, ανάλογα με την ποσότητα της σάλτσας και των υλικών που χρησιμοποιείτε.
- Prep Time: 15-20 mins
- Cook Time: 30-35 mins
- Category: Κύριο Πιάτο
- Method: Ψήσιμο
- Cuisine: Ελληνική
Διατροφικά Στοιχεία
- Calories: 300-400 / μερίδα
Keywords: Μοσχάρι, παρμεζάνα, τυρί