Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Μοσχάρι με Πατέ Ελιάς

Μοσχάρι με Πατέ Ελιάς. Gourmed συνταγή για όλους.

  • Total Time: 20 mins
  • Yield: 4

Υλικά

  • 2 φλιτζάνια φρέσκος μαϊντανός
  • 1/2 φλιτζάνια μαύρες ελιές χωρίς τα κουκούτσια
  • 2 κουταλιές σούπας κάπαρη στραγγισμένη
  • 1 κουταλιές σούπας χυμός λεμονιού
  • 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
  • 4 μοσχαρίσια φιλέτα κομμένα κυκλικά
  • 8 φέτες προσούτο

Εκτέλεση

  1. Πολτοποιήστε στο μίξερ το μαϊντανό και στη συνέχεια προσθέστε τις ελιές, την κάπαρη, το χυμό και το σκόρδο.
  2. Συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να έχετε μια απαλή κρέμα.
  3. Αλείψτε με το μείγμα τα φιλέτα γύρω γύρω. Τυλίξτε τα με 2 φέτες προσούτο, έτσι ώστε να καλύψουν το μείγμα της ελιάς και στερεώστε τες με οδοντογλυφίδες.
  4. Ψήστε τα φιλέτα στο γκριλ (ή σε μπάρμπεκιου) μέχρι να ροδίσουν και από τις δυο πλευρές.
  5. Πριν σερβίρετε, αφαιρέστε τις οδοντογλυφίδες.
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 10 mins
  • Cook Time: 10 mins
  • Category: Κύριο Πιάτο
  • Method: Ψήσιμο
  • Cuisine: Ελληνική