Το μοσχάρι πιτσαγιολα είναι ένα νόστιμο και χορταστικό πιάτο που θα σας ενθουσιάσει. Η σάλτσα με τις ελιές και την κάπαρη δίνει μια ιδιαίτερη γεύση στο κρέας και το κάνει ακόμα πιο απολαυστικό.
Total Time:15 mins
Yield:8
Υλικά
8 μοσχαρίσια φιλέτα από πόδι
κοινό αλεύρι
1 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
30 γραμμάρια βούτυρο
3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
1/2 φλιτζάνια λευκό ξηρό κρασί
2/3 φλιτζάνια ζωμός κότας
1/2 κουταλιές γλυκού ζάχαρη
3/4 φλιτζάνια πολτός ντομάτας
1 κουταλιές σούπας φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
1 κουταλιές σούπας κάπαρη στραγγισμένη
3/4 φλιτζάνια μαύρες ελιές χωρίς τα κουκούτσια
Εκτέλεση
Ζεστάνετε το λάδι και το βούτυρο σ’ ένα μεγάλο τηγάνι. Αλευρώστε τα φιλέτα και βάλτε τα στο τηγάνι να ροδίσουν και από τις δυο πλευρές.
Στραγγίστε τα σε απορροφητικό χαρτί.
Στο ίδιο τηγάνι σοτάρετε το σκόρδο και στη συνέχεια ρίξτε το κρασί, το ζωμό, τη ζάχαρη και τον πολτό ντομάτας.
Αφήστε τα να βράσουν μέχρι να πηχτώσει η σάλτσα.
Προσθέστε τη ρίγανη, την κάπαρη, τις ελιές και το κρέας, ανακατώστε και αφήστε τα για 3 λεπτά σε μέτρια φωτιά.