Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Νηστήσιμη πίτα με βλήτα και ρύζι

Νηστήσιμη πίτα με βλήτα και ρύζι. Νόστιμη επιλογή για την διάρκεια της νυστείας σας. Χρησιμοποιήστε ένα μεσαίο ταψί φούρνου.

  • Total Time: 75 mins
  • Yield: 16

Υλικά

  • 1 πακέτο φύλλο παραδοσιακό
  • 1/2 κιλό βλίτα
  • 1 φλιτζάνια ρύζι
  • 2/3 φλιτζάνια ελαιόλαδο
  • 3 κρεμμύδια μεγάλα, τριμμένα
  • 2 ντομάτες μεγάλες, τριμμένες
  • 4 κουταλιές σούπας καρύδια χοντροτριμμένα (προαιρετικά)
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • φρεσκοτριμμένο σουσάμι

Εκτέλεση

  1. Αρχίστε με το να μουσκεύετε το ρύζι σε νερό για περίπου μισή ώρα. Στη συνέχεια, αφαιρέστε το νερό.
  2. Ψιλοκόψτε τα βλήτα και τρίψτε τα με αλάτι. Αφήστε τα να στραγγίσουν καλά σε ένα σουρωτήρι.
  3. Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρετε τα τριμμένα κρεμμύδια μέχρι να γίνουν διαφανή.
  4. Όταν τα κρεμμύδια κρυώσουν, ανακατεύτε τα με το λάδι τους μαζί με τα βλήτα, το ρύζι και τις τριμμένες ντομάτες. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι για γεύση και, αν το επιθυμείτε, προσθέστε τα καρύδια για πρόσθετη πλούσια γεύση.
  5. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°C.
  6. Σε ένα ταψί φούρνου, απλώστε ένα φύλλο παραδοσιακού φύλλου ή φύλλου βέργας. Τοποθετήστε τη γέμιση στο πάνω μέρος του φύλλου.
  7. Καλύψτε τη γέμιση με ένα δεύτερο φύλλο και αλείψτε το με λάδι και πασπαλίστε το με φρεσκοτριμμένο σουσάμι.
  8. Με ένα αιχμηρό μαχαίρι, χαράξτε την πίτα προσεκτικά σε πολλά μικρά κομμάτια.
  9. Ψήστε την πίτα στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 1 ώρα, μέχρι να αποκτήσει όμορφο χρυσό χρώμα.
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 15 mins
  • Cook Time: 60 mins
  • Category: Ορεκτικό
  • Method: Ψήσιμο
  • Cuisine: Ελληνική

Keywords: Πίτα, βλήτα, ρύζι, νηστήσιμη