Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Νουά λεμονάτο

Πολύ νόστιμο φαγητό για όλους. Ακολουθείστε προσεκτικά τις οδηγίες μας και το γευστικό αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει. Καλή επιτυχία.

  • Total Time: 55 mins
  • Yield: 4

Υλικά

  • 11 1/2 κιλό νουά
  • 23 κουταλιές σούπας βούτυρο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κρεμμύδι ολόκληρο
  • 12 καρότα
  • σέλινο, μαϊντανό
  • 1/2 φλυτζάνι νερό ή ζωμό κρέατος
  • χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνετε το βούτυρο στη χύτρα και σοτάρετε καλά το κρέας, ώσπου να ροδίσει απ’ όλες τις πλευρές.
  2. Προσθέτετε το αλάτι, το πιπέρι, τα καρότα, το σέλινο, το μαϊντανό, το ζωμό κρέατος και το χυμό λεμονιού.
  3. Κλείνετε τη χύτρα και μαγειρεύετε το κρέας για 40-45 λεπτά.
  4. Αφήνετε το κρέας να κρυώσει καλά και το κόβετε σε λεπτές φέτες. Το ξαναζεσταίνετε μέσα στο ζουμί του και περνάτε τη σάλτσα του από τρυπητό.
  5. Με μία κουταλιές σούπας αλεύρι δένετε τη σάλτσα του και περιχύνετε το νουά.
  6. Γαρνίρετε με μανιτάρια σοταρισμένα με φρέσκο βούτυρο.
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 10 mins
  • Cook Time: 45 mins
  • Category: Κύριο Πιάτο
  • Method: Βράσιμο
  • Cuisine: Γαλλική