Print
- 1–1 1/2 κιλό νουά
- 2–3 κουταλιές σούπας βούτυρο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κρεμμύδι ολόκληρο
- 1–2 καρότα
- σέλινο, μαϊντανό
- 1/2 φλυτζάνι νερό ή ζωμό κρέατος
- χυμό λεμονιού
- Ζεσταίνετε το βούτυρο στη χύτρα και σοτάρετε καλά το κρέας, ώσπου να ροδίσει απ’ όλες τις πλευρές.
- Προσθέτετε το αλάτι, το πιπέρι, τα καρότα, το σέλινο, το μαϊντανό, το ζωμό κρέατος και το χυμό λεμονιού.
- Κλείνετε τη χύτρα και μαγειρεύετε το κρέας για 40-45 λεπτά.
- Αφήνετε το κρέας να κρυώσει καλά και το κόβετε σε λεπτές φέτες. Το ξαναζεσταίνετε μέσα στο ζουμί του και περνάτε τη σάλτσα του από τρυπητό.
- Με μία κουταλιές σούπας αλεύρι δένετε τη σάλτσα του και περιχύνετε το νουά.
- Γαρνίρετε με μανιτάρια σοταρισμένα με φρέσκο βούτυρο.
- Author: Aggela
- Prep Time: 10 mins
- Cook Time: 45 mins
- Category: Κύριο Πιάτο
- Method: Βράσιμο
- Cuisine: Γαλλική