Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Ντολμαδάκια γιαλαντζί

Ντολμαδάκια γιαλατζί. Μερίδες 4. Χρόνος: 8-10 λεπτά

  • Total Time: 20 mins
  • Yield: 20

Υλικά

  • 1/4 κιλού αμπελόφυλλα
  • 1 φλυτζάνι λάδι
  • 3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 φλυτζάνι ρύζι
  • 1/2 φλυτζάνι ζεστό νερό
  • 1 πακέτο μικρό κουκουνάρια
  • άνηθο ψιλοκομμένο
  • δυόσμο (προαιρετικά)
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 λεμόνι
  • 1 φλυτζάνι ζεστό νερό
  • 1 κύβο κότας

Εκτέλεση

  1. Πλένετε τα αμπελόφυλλα και τα ζεματάτε σε νερό πού βράζει. Τα ξεπλένετε με κρύο νερό και τα στραγγίζετε.
  2. Σ’ ένα τηγάνι ζεσταίνετε το μισό λάδι, σοτάρετε τα κρεμμύδια ωσότου μαραθούν και το ρύζι.
  3. Προσθέτετε το ζεστό νερό, τα κουκουνάρια, τον άνηθο, δυόσμο, αλάτι και πιπέρι. Αφήνετε τη γέμιση να βράσει ώσπου να εξατμισθεί το νερό. Όταν μισοκρυώσει, βάζετε σε κάθε φύλλο ένα κουταλιές γλυκού από τη γέμιση, διπλώνετε τις δύο άκρες και το τυλίγετε.
  4. Τοποθετείτε τα ντολμαδάκια στη χύτρα σε κύκλους, το ένα δίπλα στο άλλο. Προσθέτετε από πάνω το υπόλοιπο λάδι, το χυμό λεμονιού, το ζεστό νερό και τον κύβο.
  5. Κλείνετε τη χύτρα και μαγειρεύετε το φαγητό για 8-10 λεπτά.
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 10 mins
  • Cook Time: 10 mins
  • Category: Κύριο Πιάτο
  • Method: Βράσιμο
  • Cuisine: Ελληνική

Διατροφικά Στοιχεία

  • Calories: 220

Keywords: Ντολμαδάκια, γιαλατζί,