Υλικά
- 5 φλιτζάνια αλεύρι σκληρό
- 3 κουταλιές γλυκού κοφτά μπέικιν πάουντερ
- 1 κουταλιές γλυκού κοφτό αλάτι
- 1 κουταλιές γλυκού κοφτό σόδα
- 1 ξύλινη κουτάλα γεμάτη μαργαρίνη
- 1 φλιτζάνια ζάχαρη και επιπλέον για το τύλιγμα
- 2 αυγά ολόκληρα
- 1 γιαούρτι αγελάδας με 2% λιπαρά
- 2 κουταλιές σούπας περίπου ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού
- άφθονο αραβοσιτέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
- Χτυπάτε πολύ καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα αυγά. Προσθέτετε κατόπιν το αλεύρι κοσκινισμένο μαζί με το αλάτι, τη σόδα και το μπέικιν πάουντερ και τελευταία το ξύσμα και το γιαούρτι. Ζυμώνετε μέχρι να αποκτήσετε μια απαλή και λεία ζύμη. Παίρνετε κομματάκια από τη ζύμη και πλάθετε μικρά κουλουράκια με τρύπα στη μέση και τα τοποθετείτε πάνω σε μια πετσέτα. Τα αφήνετε 1 ώρα περίπου.
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το αραβοσιτέλαιο και τηγανίζετε τα ντόνατς μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Τα βγάζετε τα τοποθετείτε σε ένα μπολ γεμάτο με ζάχαρη και τα τυλίγετε με αυτή.
- Τα ντόνατς τρώγονται και ζεστά και κρύα.
- Prep Time: 1 hour
- Cook Time: 10 mins
- Category: Γλυκό
- Cuisine: Ελληνική
Διατροφικά Στοιχεία
- Calories: 252
- Sugar: 14 gr
- Fat: 14 gr
- Protein: 4 gr
Keywords: Doughnats, Ντονατς, ζάχαρη