Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Ομελέτα με ντομάτα και μοτσαρέλα

Εξαιρετική συνταγή για ομελέτα με ιταλική γεύση από μοτσαρέλα. Εύκολη συνταγή για να χαρίσετε νέες γευστικές εμπειρίες σε σας και τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Καλή επιτυχία.

  • Total Time: 15 mins
  • Yield: 12

Υλικά

  • 4 αυγά
  • 2 κουταλιές σούπας γάλα
  • αλάτι-πιπέρι
  • 1 κουταλιές σούπας κοφτή βούτυρο
  • 1 κουταλιές σούπας λάδι

Για τη γέμιση:

  • 2 μέτριες φρέσκιες ντομάτες κομμένες σε ροδέλες
  • 200 γραμμάρια τυρί μοτσαρελα κομμένο σε ροδέλες
  • 2 κουταλιές σούπας φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ χτυπάτε ελαφρά τα αυγά με το γάλα και το αλατοπίπερο. Ζεσταίνετε σε ένα τηγάνι το βούτυρο με το λάδι και ρίχνετε μέσα το μείγμα. Οταν φορμαριστεί η ομελέτα, τη γυρίζετε με τη βοήθεια ενός πιάτου ή το καπάκι ενός σκεύους και την αφήνετε να ψηθεί και από την άλλη πλευρά.
  2. Βάζετε τη μια κομμένη ντομάτα στη μια ομελέτα, την περιχύνετε με μια κουταλιές σούπας λάδι και την αλατοπιπερώνετε. Επάνω βάζετε το μισό τυρί, το πασπαλίζετε με μια κουταλιές σούπας βασιλικό και τη διπλώνετε. Κάνετε το ίδιο και με την άλλη ομελέτα και σερβίρετε αμέσως.
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 10 mins
  • Cook Time: 5 mins
  • Category: Κύριο Πιάτο
  • Method: Ψήσιμο
  • Cuisine: Ιταλική