Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Ομελέτα με ψωμί και κασέρι

Απλή και εύκολη συνταγή για όλους για ομελέτα με ψωμί και κασέρι.

  • Total Time: 45 mins
  • Yield: 6

Υλικά

  • 5 φέτες ψωμί (χωρίς κόρα)
  • 6 αυγά
  • 300 γραμμάρια κασέρι σε φέτες
  • 1/2 κιλό τυρί φέτα τριμμένη
  • 3 φλιτζάνια γάλα
  • 1 κουταλιές σούπας βούτυρο λιωμένο
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Αλείφετε ένα πυρίμαχο σκεύος με το λιωμένο βούτυρο.
  2. Βάζετε το γάλα σε μια λεκάνη και βουτάτε μία-μία τις φέτες του ψωμιού στο γάλα. Στη συνέχεια, τις στρώνετε στο σκεύος.
  3. Πασπαλίζετε την πρώτη στρώση ψωμιού με τη μισή ποσότητα της φέτας, στρώνετε τις μισές φέτες κασέρι, προσθέτετε την υπόλοιπη φέτα, και το υπόλοιπο κασέρι.
  4. Στο ένα μπολ, χτυπάτε τα αυγά με λίγο αλάτι και πιπέρι.
  5. Ρίχνετε τα αυγά πάνω στις φέτες ψωμιού και τα τυριά.
  6. Ψήνετε την ομελέτα στον προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να πήξει.
  7. Αφού η ομελέτα είναι έτοιμη, την βγάζετε από το φούρνο και την κόβετε σε μερίδες.
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 15 mins
  • Cook Time: 30 mins
  • Category: Κύριο Πιάτο
  • Method: Ψήσιμο
  • Cuisine: Ελληνική

Keywords: Ομελέτα, ψωμί, κασέρι,