Υλικά
- 800 γραμμάρια ψαχνό μοσχάρι κομμένο σε κύβους
- 1 κουταλιές σούπας γλυκιά πάπρικα
- 2 κουταλιές σούπας αλεύρι
- 2 κουταλάκια σπόροι κύμινου
- λάδι
- 1 μέτριο κρεμμύδι κομματιασμένο
- 1 φλιτζάνια ζωμός βοδινού
- 2 κονσέρβες των 400 γραμμάρια ντοματάκια
- 1 κουταλιές σούπας ντοματοπολτός
- 3 μέτριες πατάτες κομματιασμένες
- 2 κουταλάκια φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
Εκτέλεση
- Ανακατώστε την πάπρικα, το αλεύρι και το κύμινο.
- Αλευρώστε το κρέας και τινάξτε το περίσσιο αλεύρι.
- Ψεκάστε με λάδι ένα πυρίμαχο σκεύος 2,5 λίτρων και σωτάρετε το κρέας σε δόσεις ώσπου να ροδίσει γύρω γύρω. Βγάλτε το στην άκρη. Σωτάρετε στο ίδιο σκεύος το κρεμμύδι, ανακατώνοντας ώσπου να μαλακώσει.
- Ξαναβάλτε το κρέας στο σκεύος μαζί με το ζωμό, τα ντοματάκια ψιλοκομμένα με το χυμό τους και τον ντοματοπολτό. Αφήστε να πάρουν βράση. Ψήστε τα σε μέτρια ζεστό φούρνο, σκεπασμένα, 45 λεπτά. Ανακατώστε μέσα τις πατάτες. Ψήστε τα σκεπασμένα περίπου 45 λεπτά ή ώσπου να μαλακώσουν οι πατάτες και το κρέας. Ανακατώστε μέσα τη ρίγανη.
- Prep Time: 20 mins
- Cook Time: 45 mins
- Category: Κύριο Πιάτο
- Method: Ψήσιμο
- Cuisine: Ουγγαρέζικη
Διατροφικά Στοιχεία
- Calories: 375
- Fat: 4,8γρ
Keywords: Ουγγαρέζικο, γκουλας,