Υλικά
- 2 μεγάλες αραβικές πίτες
- 1 μπάλα μοτσαρέλα
- 1 ματσάκι τρυφερή ρόκα
- 8 φέτες προσούτο
- 50 γραμμάρια παρμεζάνα
- 1/2 κουταλιές γλυκού ξερός βασιλικός
- ελαιόλαδο
- αλάτι
Εκτέλεση
- Ρυθμίστε το φούρνο στο γκριλ στους 240°C.
- Βάλτε τις αραβικές πίτες σε ένα ρηχό ταψί.
- Τρίψτε τη μοτσαρέλα και απλώστε την πάνω στις αραβικές πίτες. Πασπαλίστε με τον ξερό βασιλικό, αλατίστε ελαφρά και ραντίστε με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο.
- Ψήστε τις πίτσες με τη μοτσαρέλα για 5-6 λεπτά. Κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνου, ξεπλύνετε και στραγγίστε τη ρόκα και κόψτε τη σε μικρά κομμάτια με τα χέρια. Τρίψτε επίσης την παρμεζάνα σε λεπτές φλούδες.
- Βγάλτε τις πίτες από το φούρνο και απλώστε σε κάθε πίτα 4 φέτες προσούτο, λίγη ρόκα και παρμεζάνα.
- Ραντίστε με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο και σερβίρετε.
- Prep Time: 10 mins
- Cook Time: 15 mins
- Category: Ορεκτικό
- Method: Ψήσιμο
- Cuisine: Iταλική
Keywords: Πίτσα, αραβική πίτα, μοτσαρέλα, ρόκα.