Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Πάστα Φλώρα

Ενα ιδιαίτερα αγαπητό και προσφιλές γλυκό που σερβίρεται ευχάριστα στον καφέ το απόγευμα. Ακολουθήστε τις όδηγίες μας προσεκτικά και χαρίστε γευστικές απολαύσεις σε σας και τα αγαπημένα σας πρόσωπα.

  • Total Time: 45 mins
  • Yield: 10

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

  • 400 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 75 γραμμάρια αμύγδαλα κοπανισμένα
  • 5 κουταλιές σούπας ζάχαρη
  • 220 γραμμάρια βούτυρο μαλακό
  • 1 αυγό
  • 1/2 κουταλιές γλυκού άρωμα βανίλιας
  • Στραγγιστό γιαούρτι (προαιρ.)

Γέμιση:

  • 400 γραμμάρια μαρμελάδα φράουλα ή άλλη γεύση της αρεσκείας σας
  • Ζάχαρη άχνη για τη διακόσμηση

Εκτέλεση

  1. Σε μεγάλο μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, τα αμύγδαλα και τη ζάχαρη. Σε άλλο μπολ χτυπάτε το βούτυρο για μερικά λεπτά ή ώσπου να ασπρίσει και να αφρατέψει. Προσθέτετε το αυγό και το άρωμα βανίλιας, χτυπώντας συνέχεια.
  2. Ρίχνετε τον χυλό στο μίγμα με το αλεύρι και ζυμώνετε, να γίνει ομοιογενής, μαλακή ζύμη. Τυλίγετε με διαφανή μεμβράνη και βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
  3. Απλώνετε με πλάστη τα 2/3 της ζύμης σε φύλλο και το στρώνετε σε φόρμα τάρτας (20-22 εκ. διάμ.), πιέζοντας τη ζύμη με αλευρωμένα χέρια, να κολλήσει στη βάση και στα πλαϊνά. Αδειάζετε στη βάση της τάρτας τη μαρμελάδα και ισιώνετε την επιφάνεια με σπάτουλα. Πλάθετε λωρίδες με την υπόλοιπη ζύμη και διακοσμείτε την επιφάνεια του γλυκού.
  4. Βάζετε στον φούρνο και ψήνετε για 25-30 λεπτά. Βγάζετε, αφήνετε να κρυώσει ελαφρά, πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη, κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου με στραγγιστό γιαούρτι, αν θέλετε.
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 15 mins
  • Cook Time: 30 mins
  • Category: Γλυκό
  • Method: Ψήσιμο
  • Cuisine: Ελληνική

Keywords: Πάσταφλορα