Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Πάστα Σεράνο

Η πασίγνωστη πάστα Σεράνο πήρε το όνομα της προς τιμήν της Ροζίτας Σεράνο την δεκαετία του 60 στην Αθήνα. Εμείς σήμερα θα σας παρουσιάσουμε μια εύκολη και γρήγορη συνταγή που μας έστειλε το μέλος theodora34. Η επιτυχία της είναι σίγουρη γι’αυτό και την κατατάξαμε στις συνταγές για αρχάριους. Δοκιμάστε την!

  • Total Time: 35 mins
  • Yield: 8

Υλικά

  • Αυγά – 5 τεμ.
  • Ζάχαρη – 1 κούπα
  • Σπορέλαιο – 1 κούπα
  • Μπεϊκιν – 1 φακελάκι
  • Αλεύρι – 1 1/2 κούπα
  • Κακάο – 2 κουταλιές σούπας
  • Νερό – 2 1/2 κούπες
  • Ζάχαρη – 1 1/2 κούπες
  • Μόρφατ – 1 κουτάκι
  • Γάλα – ζαχαρούχο 1 κουτάκι
  • Σοκολάτα – κουβερτούρα τριμμένη

Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το λάδι και ύστερα το αλεύρι με το μπεϊκιν και το κακάο. Αδειάζουμε στο ταψί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά. Αφού κρυώσει το παντεσπάνι, χύνουμε το σιρόπι προσεκτικά να μη λασπώσει.
  2. Χτυπάμε τη μόρφατ με το ζαχαρούχο και περιχύνουμε το γλυκό ομοιόμορφα.
  3. Τέλος τρίβουμε κουβερτούρα από πάνω πασπαλίζοντας το γλυκό.
  4. Περιμένουμε τις εντυπώσεις σας. Καλή επιτυχία!
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 15 mins
  • Cook Time: 25 mins
  • Category: Γλυκό
  • Method: Ψήσιμο
  • Cuisine: Ελληνική

Διατροφικά Στοιχεία

  • Calories: 560

Keywords: Σεράνο, πάστα,