Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

ΠΑΣΤΑΚΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Γίνονται 25 κεκάκια Χρόνος πρσετοιμασίας 1 ώρα και 30′ Χρόνος ψησίματος 35′

  • Yield: 25

Υλικά

για το παντεσπάνι

  • 4 αυγά
  • 2/3 κούπας ζάχαρη
  • 2/3 κούπας αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1/3 κούπας κακάο
  • 3 κουταλιές σούπας ζεστό νερό
  • 2 κουταλιές σούπας λιωμένο βούτυρο

για τη γέμιση

  • 250 γραμμάρια μαρμελάδα βερίκοκο ή φράουλα
  • γλάσο σοκολάτας (βασικές συνταγές)
  • 1 κούπα τριμμένο ινδοκάρυδο για το τύλιγμα

Εκτέλεση

  1. Ετοιμάστε το παντεσπάνι. Χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ, ώσπου να πήξουν και ν’ αφρατέψουν, 20′ περίπου.
  2. Ανακατέψτε το αλεύρι με το κακάο και κοσκινίστε το λίγο, λίγο στο μείγμα των αυγών συνεχίζοντας το χτύπημα σε πολύ χαμηλή ταχύτητα ή ανακατεύοντας απαλά με ένα ξύλινο κουτάλι, ώσπου να ενσωματωθεί.
  3. Ανακατέψτε το νερό με το βούτυρο και ρίξτε το λίγο, λίγο στο μείγμα, ανακατεύοντας απαλά. Αδειάστε το μείγμα σε μια καλά βουτυρωμένη τετράγωνη φόρμα με πλευρά 25 εκ., στρωμένη με βουτυρωμένο λαδόχαρτο και ψήστε το παντεσπάνι στους 180°C, 30′-35′. Αναποδογυρίστε το σε σχάρα, αφαιρέστε το λαδόχαρτο κι αφήστε το να κρυώσει.
  4. Στο μεταξύ, ετοιμάστε το γλάσο. Χωρίστε το τετράγωνο παντεσπάνι σε 5 λωρίδες παράλληλες μεταξύ τους και σε 5 λωρίδες κάθετες στις πρώτες, ώστε να σχηματισθούν 25 τετράγωνα κεκάκια. Χωρίστε κάθε κεκάκι με κοφτερό μαχαίρι, οριζόντια στη μέση και βάλτε 1 κουταλιές σούπας μαρμελάδα ενδιάμεσα. Αραδιαστέ τα επάνω σε σχάρα και περιχύστε τα με γλάσο, ώστε να καλυφθούν ολόγυρα. Πριν στεγνώσει το γλάσο τυλίξτε τα και στο ινδοκάρυδο.
  • Author: Aggela
  • Category: Dessert
  • Cuisine: French