Υλικά
- 1 κιλό πατάτες, περίπου όλες όμοιες στο μέγεθος
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κρεμμυδάκι φρέσκο, ψιλοκομμένο
- 5 μικρές φέτες χοντρές σαλάμι πάριζα
- 3–4 άγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα
- λίγο ξύδι
- 2 κουταλιές σούπας γιαούρτι
- 1 μικρό βαζάκι μαγιονέζα
Εκτέλεση
- Πλένετε τις πατάτες και τις βάζετε με το φλοιό στο καλάθι. Βάζετε στη χύτρα 2 φλυτζάνια νερό και περιμένετε να βράσει και να γεμίσει ή χύτρα ατμό. Τότε βάζετε στη χύτρα το καλάθι πάνω στον τρίποδα και ψήνετε τις πατάτες στον ατμό για 10-12 λεπτά.
- Αφήνετε τις πατάτες να κρυώσουν εντελώς, τις καθαρίζετε, τις κόβετε σε μικρούς κύβους και τις αλατοπιπερώνετε.
- Ανακατεύετε το κρεμμύδι, το σαλάμι κομμένο σε κύβους, το αγγουράκι και το ξύδι και τα προσθέτετε στις πατάτες. Σ’ ένα πιάτο ανακατεύετε τη μαγιονέζα με το γιαούρτι. Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί ελαφρά και προσφέρετε τη σαλάτα κρύα.
- Prep Time: 10 mins
- Cook Time: 0 mins
- Category: Ορεκτικό
- Method: Ψυγείο
- Cuisine: Ελληνική
Διατροφικά Στοιχεία
- Serving Size: Μερίδα
- Calories: 150
- Sodium: 529 mg
- Fat: 8 gr
- Trans Fat: 1,4 gr
- Carbohydrates: 11 gr
- Protein: 2,7 gr
- Cholesterol: 68 mg
Keywords: Πατατοσαλάτα, Φλωρεντία,