Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Πατσάς Κεφαλλονίτικος

Ο πατσάς είναι μια εύγευστη σούπα με κρέας κυρίως από μοσχάρι ή χοίρο. Συνιστάται ως καταπραυντικό μετά από μια κρασοκατάνοιξη γιατί το λάδι που περιέχει, δεν επιτρέπει τις αναθυμιάσεις από το αλκοόλ να επιδράσει αρνητικά στον οργανισμό. Υπάρχουν φίλοι και εχθροί του πατσά. Εμείς ανήκουμε στην 1η κατηγορία. Ο πατσάς που σας παρουσιάζουμε εδώ ανήκει στην παραδοσιακή κουζίνα της Κεφαλλονιάς και είναι ιδιαίτερα γευστικός. Ακολουθήστε τα βήματα που σας προτείνουμε και σίγουρα θα τον απολαύσετε και σεις. Καλή Επιτυχία!

  • Total Time: 50 mins
  • Yield: 4

Υλικά

  • 1 κιλό πατσά (κοιλιά)
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1/3 φλιτζάνια ξίδι
  • 1/2 φλιτζάνια χυμό λεμονιού
  • 1/2 φλιτζάνια λάδι
  • 3 ντομάτες ξεφλουδισμένες
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 5 σκελίδες σκόρδο
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Πλένετε καλά τον πατσά, τον ρίχνετε σε καυτό νερό και τον αφήνετε για 5 λεπτά. Τον ξύνετε με ένα μαχαίρι, τον ξαναπλένετε καλά, τον κόβετε σε μικρά κομμάτια και τον βάζετε σε μια λεκάνη.
  2. Προσθέτετε το χυμό λεμονιού, τον αφήνετε για 10 λεπτά και τον στραγγίζετε.
  3. Ρίχνετε σε μια κατσαρόλα νερό και, μόλις πάρει βράση, προσθέτετε τον πατσά, τον βράζετε για 5 λεπτά και τον στραγγίζετε.
  4. Ρίχνετε σε κατσαρόλα το λάδι, τα κρεμμύδια, τον πατσά και τα σοτάρετε.
  5. Προσθέτετε το ξίδι και ανακατεύετε.
  6. Ρίχνετε τις ντομάτες τριμμένες, αλάτι, πιπέρι, την κανέλα, την δάφνη, το σκόρδο, λίγο νερό και αφήνετε να σιγοβράσουν, μέχρι να μαλακώσει ο πατσάς και να μείνει με λίγη σάλτσα.
  7. Σερβίρετε σε πιατέλα.
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 15 mins
  • Cook Time: 35 mins
  • Category: Κύριο Πιάτο
  • Method: Βράσιμο
  • Cuisine: Ελληνική