Υλικά
- 350 γραμμάρια ζυμαρικά πένες
- 1 κουτί ντοματάκια ψιλοκομμένα και αποφλοιωμένα
- 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1/2 φλιτζάνια τριμμένη παρμεζάνα ή οποιοδήποτε σκληρό κίτρινο τυρί
- φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο ή 1/2 κουταλιές γλυκού αποξηραμένο
- 1/2 κουταλιές γλυκού ρίγανη τριμμένη
- 1 μελιτζάνα καθαρισμένη και κομμένη σε μικρές φέτες
- 200 γραμμάρια τυρί φέτα
- 1 φλιτζάνια γάλα
- 2 αυγά χτυπημένα
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα, ζεστάνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις μελιτζάνες.
- Προσθέστε τα ντοματάκια και τη ρίγανη, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε. Αφήστε το μείγμα να βράσει για λίγο και στη συνέχεια αφαιρέστε το από την κουζίνα.
- Σε ένα φούρνοκατάλληλο σκεύος, τοποθετήστε τις πένες, τη σάλτσα ντομάτας, τη φέτα, το γάλα και τα αυγά. Ανακατεύετε καλά τα συστατικά.
- Πασπαλίστε την επιφάνεια με την παρμεζάνα.
- Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο στους 200°C μέχρι να αποκτήσουν ωραίο χρυσό χρώμα.
- Prep Time: 15-20 mins
- Cook Time: 25 mins
- Category: Κύριο Πιάτο
- Method: Ψήσιμο
- Cuisine: Ιταλική
Διατροφικά Στοιχεία
- Serving Size: Μερίδα
- Calories: 420
- Fat: 22 γρ
- Carbohydrates: 12-15 γρ
- Protein: 20-25 γρ.
Keywords: Πένες, σάλτσα, ντομάτα, φούρνος