Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Πικάντικη Σαλάτα Καλαμαράκια

Υλικά

  • χοντρό αλάτι
  • 2 κουταλιές σούπας λάδι
  • 1 κιλό μικρά καλαμαράκια
  • 1 μέτριο κολοκυθάκι
  • 4 μέτριες ντομάτες ρόμα σε φέτες
  • 1 μικρό αντίδι

Σάλτσα:

  • 2 κουταλιές σούπας χυμός λεμονιού
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 1/2 κουταλιές γλυκού ταμπάσκο
  • 2 κουταλιές σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1/3 φλιτζάνια λάδι
  • 1 κουταλιές σούπας φρέσκος βασιλικός ψιλοκομμένος

Εκτέλεση

  1. Βουτήξτε τα δάχτυλα σας στο αλάτι για να πιάνετε εύκολα τα καλαμαράκια. Αφαιρέστε το κεφάλι, τα εντόσθια τους και το κόκαλο. Κόψτε τα πλοκάμια από το κεφάλι και πετάξτε τα,
  2. Αφαιρέστε τα πτερύγια και το δέρμα και πετάξτε τα. Κόψτε τα καλαμαράκια σε ροδέλες. Ζεστάνετε το λάδι και σωτάρετε τα καλαμαράκια 2-3 λεπτά. Μην τα τηγανίσετε πολύ. γιατί θα σκληρύνουν. Βάλτε τα σε μπολ, ρίξτε τη σάλτσα και βάλτε τα στο ψυγείο σκεπασμένα για 3 ώρες τουλάχιστον.
  3. Πριν σερβίρετε, κόψτε το κολοκυθάκι σε πολύ λεπτές φέτες με τον καθαριστή των λαχανικών, βάλτε το αντίδι, τις ντομάτες, το κολοκυθάκι και τα καλαμαράκια σε πιατέλα και περιχύστε με τη Σάλτσα.

Σάλτσα:

  1. Χτυπήστε όλα τα υλικά μαζί μέσα σ’ ένα βάζο.
  • Author: Aggela