Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Πίτσα με ζαμπόν

Πίτσα με ζαμπόν. Μια κλασική συνταγή στο πιάτο σας

  • Total Time: 35 mins
  • Yield: 8

Υλικά

Για τη ζύμη:

  • 2 1/2 φλιτζάνια αλεύρι
  • 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιές γλυκού μαγιά
  • 1/2 φλιτζάνια γάλα χλιαρό
  • Αλάτι

Για τη γέμιση:

  • 3 ντομάτες ξεφλουδισμένες
  • 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 1/2 κουταλιές γλυκού ζάχαρη
  • 2 κουταλιές σούπας βασιλικό
  • 10 φέτες ζαμπόν
  • 10 φέτες κασέρι
  • 1 1/2 φλιτζάνια μοτσαρέλα τριμμένη
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Ρίχνετε σε μια λεκάνη το αλεύρι με λίγο αλάτι, δύο κουταλιές σούπας λάδι, τη μαγιά διαλυμένη στο γάλα, λίγο χλιαρό νερό και τα ζυμώνετε, μέχρι να γίνει μια ζύμη μαλακή. Τη σκεπάζετε και αφήνετε να φουσκώσει. Βάζετε σε μια κατσαρόλα το λάδι, το κρεμμύδι, τις ντομάτες τριμμένες και τα βράζετε. Προσθέτετε λίγο αλάτι, πιπέρι, τη ζάχαρη, λίγο χλιαρό νερό και συνεχίζετε το βράσιμο. Μόλις δέσει αρκετά η σάλτσα, αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Ρίχνετε το βασιλικό και αφήνετε να κρυώσει. Αλείφετε με λίγο λάδι ένα ταψί Νο 32, στρώνετε τη ζύμη και απλώνετε από πάνω τη σάλτσα. Στρώνετε το ζαμπόν, το κασέρι και τη μοτσαρέλα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά. Αφού κρυώσει λίγο η πίτσα, την κόβετε σε μικρά κομμάτια.
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 10 mins
  • Cook Time: 25 mins
  • Category: Κύριο Πιάτο
  • Method: Ψήσιμο
  • Cuisine: Ιταλική

Keywords: Πίτσα, ζαμπόν