Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Πρασοτυρόπιτα

Πρασοτυρόπιτα, απλή και νόστιμη συνταγή για όλους

  • Total Time: 60 mins
  • Yield: 16

Υλικά

  • 1 κιλό πράσα σε ροδέλες
  • 5 αυγά
  • 250 γραμμάρια γάλα
  • 200 γραμμάρια κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 200 γραμμάρια βούτυρο
  • 250 γραμμάρια φέτα θρυμματισμένη
  • 2 κουταλιές σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1/2 κουταλιές γλυκού μοσχοκάρυδο σε σκόνη
  • 400 γραμμάρια φύλλο κρούστας
  • Αλατοπίπερο

Εκτέλεση

  1. Σε μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε 100 γραμμάρια από το βούτυρο και τηγανίζετε τα πράσα για 10 λεπτά, να μαλακώσουν. Προσθέτετε τον μαϊντανό, αλατοπιπερώνετε και βγάζετε από τη φωτιά. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
  2. Σε μπολ χτυπάτε τα αυγά και προσθέτετε τα τυριά. Αδειάζετε το μίγμα στα πράσα, προσθέτετε το γάλα και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύετε.
  3. Σε ελαφρά βουτυρωμένο ταψί απλώνετε τα μισά φύλλα κρούστας, αλείφοντας τα με λίγο από το υπόλοιπο βούτυρο. Αδειάζετε μέσα τη γέμιση και την απλώνετε να καλύψει τη βάση.
  4. Σκεπάζετε με τα υπόλοιπα φύλλα και τα αλείφετε με βούτυρο. Χαράζετε την επιφάνεια σε μπακλαβαδωτά κομμάτια και ψήνετε για 35-40 λεπτά ή ώσπου να ροδίσει η επιφάνεια. Βγάζετε, κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 20 mins
  • Cook Time: 40 mins
  • Category: Ορεκτικό
  • Method: Ψήσιμο
  • Cuisine: Ελληνική

Διατροφικά Στοιχεία

  • Calories: 345

Keywords: Πρασοτυρόπιτα