Print
clock clock icon cutlery cutlery icon flag flag icon folder folder icon instagram instagram icon pinterest pinterest icon facebook facebook icon print print icon squares squares icon heart heart icon heart solid heart solid icon
1 κιλό μικρά αφρόψαρα (σαρδέλες, γαύρους, γαρίδες κτλ.)
4 –5 μικρά κολοκυθάκια κομμένα κατά μήκος σε φέτες
1 μελιτζάνα κομμένη κατά μήκος σε φέτες λεπτές
4 –5 πιπεριές μακρόστενες, ολόκληρες
1 –2 κρεμμύδια κομμένα στα 4
1 –2 ντομάτες άγουρες κομμένες σε φέτες
Για το κουρκούτι
αλεύρι
λίγο νερό
2 κουταλιές σούπας σάλτσα σόγιας
άφθονο ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Πλένετε και καθαρίζετε τα ψάρια. Πλένετε, καθαρίζετε και κόβετε τα λαχανικά.
Αναμειγνύετε αλεύρι, νερό και σάλτσα σόγιας μέσα σε ένα μπολ, χτυπώντας με ένα πιρούνι (φροντίζετε να μείνουν κόμποι από αλεύρι).
Βουτάτε τα λαχανικά στο κουρκουτι και στη συνέχεια τα τηγανίζετε σε άφθονο καυτό λάδι.
Αλευρώνετε τα ψάρια και τα τηγανίζετε σε καυτό λάδι.
Σερβίρετε τα ψάρια με τα λαχανικά σε ένα μπολ και τα συνοδεύετε με σάλτσα της αρεσκείας σας.
Author: Aggela Prep Time: 5 mins Cook Time: 5 mins Category: Ορεκτικό Method: Ψήσιμο Cuisine: Ελληνική