Υλικά
- 1/4 φλιτζάνια ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
- 2 μέτρια κρεμμύδια σε φέτες
- 2 κλαδάκια σέλινο ψιλοκομμένο
- 3 μέτριες ντομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες
- 3/4 φλιτζάνια μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 4 φέτες ψάρι
- 1 κουταλιές γλυκού ρίγανη
- πιπέρι-αλάτι
- 1 μέτριο λεμόνι σε φέτες
- 1/2 φλιτζάνια ξερό άσπρο κρασί
- 1/4 φλιτζάνια χυμός λεμονιού
- 1/4 φλιτζάνια ψίχουλο ψωμιού
Εκτέλεση
- Σε ένα τηγάνι, σωτάρετε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, και το σέλινο σε ελαιόλαδο ανακατεύοντας, μέχρι το κρεμμύδι να μαλακώσει.
- Προσθέστε τις ντομάτες και συνεχίστε το βράσιμο ανακατεύοντας, μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέστε το μαϊντανό και ανακατέψτε καλά.
- Βάλτε το ψάρι σε ένα ταψί και πασπαλίστε το με ρίγανη και πιπέρι. Αλατίστε το ψάρι στον επιθυμητό βαθμό.
- Προσθέστε από πάνω τη σάλτσα με τα λαχανικά.
- Σκεπάστε το ψάρι με φέτες λεμονιού και περιχύστε με το κρασί ανακατεμένο με τον χυμό λεμονιού.
- Πασπαλίστε το ψήσιμο με το ψίχουλο ψωμιού.
- Ψήστε το ψάρι σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει και να ψηθεί καλά.
- Prep Time: 20 mins
- Cook Time: 30-35 mins
- Category: Κύριο Πιάτο
- Method: Ψήσιμο
- Cuisine: Ελληνική
Διατροφικά Στοιχεία
- Calories: 350
- Fat: 15 gr
- Carbohydrates: 25 gr
- Fiber: 4-5 gr
- Protein: 20-25 gr
Keywords: Ψάρι, πλακί, φούρνος