Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Ψάρι Πλακί

Αυτό το πιάτο μπορεί να σερβιριστεί ζεστό ως κυρίως πιάτο με λαχανικά και ψωμί για να απολαύσετε την νόστιμη σάλτσα που το συνοδεύει. Είναι μια υγιεινή και γευστική επιλογή για όλη την οικογένεια.

  • Total Time: 55 mins
  • Yield: 4

Υλικά

  • 1/4 φλιτζάνια ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
  • 2 μέτρια κρεμμύδια σε φέτες
  • 2 κλαδάκια σέλινο ψιλοκομμένο
  • 3 μέτριες ντομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες
  • 3/4 φλιτζάνια μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 4 φέτες ψάρι
  • 1 κουταλιές γλυκού ρίγανη
  • πιπέρι-αλάτι
  • 1 μέτριο λεμόνι σε φέτες
  • 1/2 φλιτζάνια ξερό άσπρο κρασί
  • 1/4 φλιτζάνια χυμός λεμονιού
  • 1/4 φλιτζάνια ψίχουλο ψωμιού

Εκτέλεση

  1. Σε ένα τηγάνι, σωτάρετε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, και το σέλινο σε ελαιόλαδο ανακατεύοντας, μέχρι το κρεμμύδι να μαλακώσει.
  2. Προσθέστε τις ντομάτες και συνεχίστε το βράσιμο ανακατεύοντας, μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Προσθέστε το μαϊντανό και ανακατέψτε καλά.
  4. Βάλτε το ψάρι σε ένα ταψί και πασπαλίστε το με ρίγανη και πιπέρι. Αλατίστε το ψάρι στον επιθυμητό βαθμό.
  5. Προσθέστε από πάνω τη σάλτσα με τα λαχανικά.
  6. Σκεπάστε το ψάρι με φέτες λεμονιού και περιχύστε με το κρασί ανακατεμένο με τον χυμό λεμονιού.
  7. Πασπαλίστε το ψήσιμο με το ψίχουλο ψωμιού.
  8. Ψήστε το ψάρι σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει και να ψηθεί καλά.
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 20 mins
  • Cook Time: 30-35 mins
  • Category: Κύριο Πιάτο
  • Method: Ψήσιμο
  • Cuisine: Ελληνική

Διατροφικά Στοιχεία

  • Calories: 350
  • Fat: 15 gr
  • Carbohydrates: 25 gr
  • Fiber: 4-5 gr
  • Protein: 20-25 gr

Keywords: Ψάρι, πλακί, φούρνος