Αλλη μια πολύ νόστιμη συνταγή για ψαρονέφρι χοιρινό με σταφύλια. Σχετικά εύκολο στην παρασκευή, προσφέρει νέα γεύση στο ψαρονέφρι. Καλή επιτυχία!
Total Time:25 mins
Yield:4
Υλικά
4 κομμάτια χοιρινό ψαρονέφρι (160–180 γραμμάρια το καθένα)
200 γραμμάρια ρώγες κόκκινου σταφυλιού (φράουλα)
2 κουταλιές σούπας χυμό από φρέσκα σταφύλια
1 κουταλιές σούπας ξανθές σταφίδες
1 κουταλιές σούπας κουκουνάρι
λίγο αλεύρι
50ml λευκό ξηρό κρασί
50 γραμμάρια βούτυρο
αλάτι – πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Χτυπάτε τα φιλετάκια, τα αλατοπιπερώνετε και τα αλευρώνετε ελαφρά. Μουσκεύετε τις σταφίδες σε λίγο χλιαρό νερό. Πλένετε καλά τις ρώγες σταφυλιών.
Ζεσταίνετε σε αντικολλητική κατσαρόλα το βούτυρο και ροδίζετε τα φιλετάκια. Προσθέτετε το χυμό σταφυλιών και το κρασί και βράζετε 10′. Κατόπιν βάζετε τις ρόγες των σταφυλιών, τις σταφίδες, το κουκουνάρι, λίγο αλατοπίπερο και συνεχίζετε το βράσιμο 10′-15′.