Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Ψαρόσουπα

Η ψαρόσουπα που σας προτείνουμε είναι μια σπάνια συνταγή από την Ισπανία. Είναι πεντανόστιμη και θρεπτική αλλά είναι σχετικά δύσκολη και θέλει λίγη παραπάνω προσοχή Ακολουθήστε τις οδηγίες μας και με λίγη προσοχή θα καταφέρετε να πετύχετε την συνταγή που σας προτείνουμε. Καλή επιτυχία!

  • Total Time: 15 mins
  • Yield: 8

Υλικά

  • 1 1/2 κιλό ψάρια διάφορα, άπαχα
  • 1/4 κιλό γαρίδες
  • 6 φλυτζάνια νερό
  • 2 κρεμμύδια
  • 2 ντομάτες
  • 23 πατάτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 4 καρότα
  • κόκκους πιπέρι
  • σέλινο, μαϊντανό
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1/2 φλυτζάνι λάδι
  • 2 κροκάδια αυγού
  • λεμόνι

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζετε και πλένετε τα ψάρια και τις γαρίδες. Τα τοποθετείτε στο καλάθι.
  2. Κόβετε τα κρεμμύδια και τα λαχανικά σε φέτες.
  3. Ρίχνετε στη χύτρα το νερό και όλα τα υπόλοιπα υλικά έκτος από το ψάρι, τις γαρίδες, τα κροκάδια και το λεμόνι. Κλείνετε τη χύτρα και μαγειρεύετε τα λαχανικά για 4-5 λεπτά.
  4. Ανοίγετε τη χύτρα, βάζετε το καλάθι με τα ψάρια και τις γαρίδες μέσα στη σούπα από τα λαχανικά και τα βράζετε όλα μαζί για άλλα 2-3 λεπτά.
  5. Ανοίγετε τη χύτρα, βγάζετε το ψάρι και τις γαρίδες με το καλαθάκι, τα καθαρίζετε από τα κόκαλα και τα κελύφη.
  6. Στραγγίζετε τη σούπα με τα λαχανικά και κρατάτε μόνο το ζωμό. Σ’ ένα πιάτο χτυπάτε το κροκάδια με το λεμόνι και ανακατεύετε σιγά-σιγά το ζωμό.
  7. Ανακατεύετε το αυγολέμονο με τον υπόλοιπο ζωμό, προσθέτετε το καθαρισμένο ψάρι και τις γαρίδες και σερβίρετε.
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 5 mins
  • Cook Time: 10 mins
  • Category: Κύριο Πιάτο
  • Method: Βράσιμο
  • Cuisine: Ισπανία