Print
- 4 μήλα
- 4 κουταλιές σούπας ζάχαρη
- 3 κουταλιές σούπας καρυδόψιχα ψιλοκομμένη
- 2 κουταλιές σούπας σταφίδες
- λίγη κανέλα
- 4 κουταλιές σούπας μπράντι
- 1 φλιτζάνια γιαούρτι στραγγιστό με λίγα λιπαρά
- Πλένετε τα μήλα και τα ανοίγετε στο κέντρο αφαιρώντας τα κουκούτσια με το ειδικό εργαλείο ή με ένα λεπτό μαχαίρι.
- Ανακατεύετε την καρυδόψιχα με τις σταφίδες, την κανέλα, τη ζάχαρη και το μπράντι.
- Γεμίζετε με το μείγμα αυτό τα μήλα και τα βάζετε σε ένα μικρό βαθύ ταψί.
- Προσθέτετε 1/2 φλιτζάνια νερό, τα σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και τα ψήνετε για 20 λεπτά στους 200°C.
- Στη συνέχεια τα ξεσκεπάζετε και τα ψήνετε άλλα 10-15 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια τους.
- Τα αφήνετε να κρυώσουν, στραγγίζετε τα υγρά από το ταψί και τα ανακατεύετε με το γιαούρτι.
- Περιχύνετε με τη σάλτσα τα μήλα και τα σερβίρετε.
- Author: Aggela
- Prep Time: 10 mins
- Cook Time: 35 mins
- Category: Επιδόρπιο
- Method: Ψήσιμο
- Cuisine: Ελληνική