Υλικά
- 4 πιπεριές
- 2/3 του φλιτζάνια ελαιόλαδο
- 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 3 κουταλιές σούπας ψίχα ψωμιού μπαγιάτικου
- 80 γραμμάρια καρυδόψιχα κομμένη
- 3 κουταλιές σούπας ξίδι από λευκό κρασί
- αλάτι – πιπέρι
- 1 κουταλιές σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 220°C.
- Αλείψτε τις πιπεριές με λίγο από το ελαιόλαδο και τοποθετήστε τις σε ένα αντικολλητικό ταψί.
- Ψήστε τις πιπεριές μέχρι να μαυρίσει η φλούδα τους και αρχίσει να ξεκολλάει. Αυτό θα πάρει περίπου 20-30 λεπτά.
- Ξεφλουδίστε προσεκτικά τις πιπεριές και τοποθετήστε τις σε ένα πιάτο.
- Σε ένα μπολ, μουσκεύστε το ψωμί με το ξίδι από λευκό κρασί και αφήστε το ψωμί να απορροφήσει το ξίδι.
- Προσθέστε τις λιωμένες σκελίδες σκόρδου, τα καρυδόψιχα, αλάτι, πιπέρι και σιγά σιγά προσθέστε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, ανακατεύοντας το μείγμα.
- Στο τέλος, προσθέστε το μαϊντανό ή το θυμάρι και ρίξτε αυτήν την υπέροχη σάλτσα πάνω από τις ψητές πιπεριές.
- Prep Time: 10 mins
- Cook Time: 25 mins
- Category: Ορεκτικό
- Method: Ψήσιμο
- Cuisine: Ελληνική
Διατροφικά Στοιχεία
- Calories: 40
- Fat: 0,5 gr
- Protein: 1 gr
Keywords: Πιπεριές, σκόρδο,