Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

ψητό κατσαρόλας με χοιρινό και αρνί

Δοκιμάστε αυτή την εξαιρετική συνταγή για ψητό κατσαρόλας με χοιρινό και αρνί. Ακολουθήστε τις οδηγίες μας και απολαύστε την μαζί με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Βγαίνουν 6 μερίδες.

Υλικά

  • 400 γραμμάρια χοιρινό (πλάτη)
  • 400 γραμμάρια αρνάκι (πλάτη)
  • από 1 κουταλιές γλυκού λευκό και μαύρο πιπέρι σε κόκκους
  • 20 μικρά κρεμμυδάκια στιφάδου
  • 1 μικρό σέλινο (ρίζα)
  • 2 καρότα
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 λίτρο κόκκινο κρασί (όχι γλυκό)
  • λίγο Θυμάρι
  • 1 πράσο
  • λίγο μαϊντανό
  • 2 φύλλα βάγιες
  • 100 γραμμάρια μπέικον
  • 2 ντομάτες
  • 250 γραμμάρια μανιτάρια φρέσκα ή κονσέρβας
  • 250 γραμμάρια σταφύλια
  • 1 μπουκαλάκι
  • 150 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
  • λίγη σκόνη έτοιμης σάλτσας ψητού

Εκτέλεση

  1. Πλένετε, στραγγίζετε και δένετε σε ρολό το χοιρινό και το αρνίσιο κρέας. Τρίβετε τα ρολά με τους κόκκους το πιπέρι, αφού προηγουμένως τους χτυπήσετε με βαρύ αντικείμενο. Πλένετε τα κρεμμύδια, τα καρότα και το σέλινο, τα κόβετε σε μικρά κομματάκια. Ετοιμάζετε σε βαθύ μπολ, μαρινάτα από το κρασί, τα κομμένα λαχανικά, τις σκελίδες σκόρδου και μπουκετάκι από τον μαϊντανό, θυμάρι, πράσο και βάγια. Τοποθετείτε εκεί το κρέας για 12 ώρες.
  2. Σε βαθιά κατσαρόλα ροδίζετε το μπέικον, αμέσως, μετά το κρέας. Βγάζετε το κρέας, από το δοχείο. Τα λαχανικά που είναι στη μαρινάτα, τα ροδίζετε επίσης για μερικά λεπτά. Προσθέστε ύστερα τα μανιτάρια, τα αρωματικά, τις ντομάτες, το κρασί και τέλος το κρέας. Αφήνετε να σιγοψηθούν περίπου 90 λεπτά. Σκεπάζετε.
  3. Βουτάτε τα σταφύλια σε καυτό νερό. Τα ξεφλουδίζετε.
  4. Αφού ψηθεί το κρέας βγάζετε από την κατσαρόλα και το αφήνετε να κρυώσει. Δένετε τη σάλτσα με την κρέμα γάλακτος και τη σκόνη έτοιμης σάλτσας. Τοποθετείτε το κρέας κυκλικά σε πιατέλα, γαρνίρετε με τα σταφύλια και τα λαχανικά. Περιχύνετε με τη σάλτσα.
  • Author: Aggela